“L’advocacia està evolucionant cap a models de despatxos més globalitzats”

Per Alexander Salvador.
Barcelona.

A finals del mes passat, Ferran Escura, Soci Director de Bufete Escura, ens sorprenia amb la integració del despatx de Dret de Família i Dret Internacional Frouchtman, Sant i Josa; Amb aquesta operació Escura reforçava el seu caràcter multidisciplinari a la vegada que continuava amb la seva estratègia de ser una firma de referència en la cosmopolita ciutat de Barcelona. A tot això, ahir es confirmava una altre incorporació a les files de Londres 43; Manel Montero, soci fundador de la firma Manpat Asesoría Fiscal i Contable S.L.P, s’incorporava per consolidar l’àrea de consultoria a la vegada que integrava també la seva antiga firma a Bufete Escura.

Paral·lelament a la integració de Frouchtman, Sant i Josa, Bufete Escura ha ampliat les seves oficines amb l’obertura d’unes segones instal·lacions situades al carrer Compte Borrell 303, a pocs metres dels seus headquarters històrics, a les qual es traslladaran tant el nou equip provinent de la integració com el departament de fiscal. Per altre banda, pel que fa als advocats de Frouchtman, Sant i Josa, aquests ocuparan una posició d’advocats associats dins de Bufete Escura, podent optar a la possibilitat d’esdevenir socis.

D'esquerra a dreta: Ferran Josa (Frouchtman, Sant i Josa), Ferran Escura (Bufet Escura), Albert Sant (Frouchtman, Sant i Josa), Sonia Frouchtman (Frouchtman, Sant i Josa), Laura Cester (Bufet Escura).
D’esquerra a dreta: Ferran Josa (Frouchtman, Sant i Josa), Ferran Escura (Bufet Escura), Albert Sant (Frouchtman, Sant i Josa), Sonia Frouchtman (Frouchtman, Sant i Josa), Laura Cester (Bufet Escura).

Bufete Escura, una presència global dirigida des de Barcelona

Fa poc menys d’un any, Ferran Escura, ens relatava com el mercat jurídic requeria de serveis locals en una organització global i avui sobre l’estratègia de Bufete Escura es mostra també molt clar: “L’evolució de l’advocacia americana o alemanya, per donar dos exemples molt clars, ens està ensenyant que, exceptuant les boutiques molt especialitzades, l’advocacia està evolucionant cap a models de despatxos més grans i globalitzats. Els petits despatxos estan desapareixent en pro de despatxos més grans que ofereixin serveis multidisciplinaris.” Així, el creixement de Bufete Escura passa per potenciar una presència global tant nacional com internacional a través de Barcelona. “A través de Bufete Escura estem presents a l’àrea metropolitana, però, a través d’Hispajuris, TagLaw i Interlegal arribem amb força a Espanya i la resta del mòn”, ens exposa el seu soci director.

Les darreres integracions, tant de Frouchtman, Sant i Josa com de Manel Montero, atenen a la voluntat de consolidar Bufete Escura com a firma de serveis multidisciplinaris de qualitat. Quan parlem d’advocacia, ho fem de globalització i de prestació de serveis multidisciplinaris, i per en Ferran Escura quan parlem del posicionament de Bufete Escura, parlem de “lideratge i presència com a despatx líder a Barcelona i la seva àrea metropolitana. Un lideratge que s’estén a tota Espanya a través d’Hispajuris i globalment a través de les xarxes TagLaw i Interlegal.”

“Ésser membres d’aquestes xarxes alhora no provoca cap efecte negatiu, doncs, la majoria dels despatxos reconeguts formen part de moltes i diferents xarxes. TagLaw és una xarxa de despatxos molt professionalitzada, essent una de les xarxes amb més despatxos reconeguts a Chambers & Partners. Per altre banda, Interlegal és una xarxa amb un caràcter molt marcat que promou molt les relacions ‘de tu a tu’ entre els advocats i despatxos membres d’aquesta”, ens explica Ferran Escura. “Bufete Escura té uns 50 advocats a Barcelona, però a través d’Hispajuris pot comptar amb més de 350 advocats i només a través d’una de les xarxes, TagLaw amb més de 80 seus arreu del mòn que componen més de 9000 advocats.”

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *