El GAJ Barcelona celebra els premis Taronja i Llimona 2014

Per Alexander Salvador
Barcelona

Ahir a les 7 de la tarda van tenir lloc els premis Taronja i Llimona que organitza anualment el Grup d’Advocats Joves de Barcelona a l’ICAB. Seguint l’idea dels Premios Naranja y Limón de la Peña de Periodistas Primera Plana¸el GAJ Barcelona organitza unes votacions dels millors jutges i oficines judicials (Premi Taronja) i d’aquells que “necessiten una empenta” (Premi Llimona). Les votacions dutes a terme pels advocats de l’Il·lustre Col·legi d’Advocats de Barcelona versaven sobre els jutges i oficines judicials de lo civil, de lo mercantil, de lo social, de lo penal, d’instrucció, de lo contenciós-administratiu i de Violència sobre la Dona.

Amb un contagiós to d’humor els membres de la junta del Grup d’Advocats Joves van anar presentant les diverses categories, emulant alguns els repetits i coneguts “discursos” que els solen oferir en els tribunals els candidats als premis. En aquest mateix sentit es va mostrar el degà de l’il·lustre Col·legi d’Advocats de Barcelona que va acompanyar als membres del GAJ Barcelona durant tot l’acte i en el seu discurs va recalcar que els premis Taronja i Llimona “eren un premis refrescants, sobretot els Llimona, com ho son aquestes fruites a l’estiu”.

Premis Taronja i Llimona organitzats pel GAJ Barcelona
Pol Olivet, presentador d’una de les categories dels Premis Taronja i Llimona. Fotografia: GAJ Barcelona

Com si d’uns “Oscars” i uns “Razzies” de la Justícia es tractessin van començar a anomenar-se els candidats als premis. “Aquest any hem introduït una gran pantalla per mostar-vos els candidats i guanyadors, però, l’any que ve us enfocarem com als Oscars”, van bromejar les presentadores del GAJ Barcelona en anomenar les categories als Premis Llimona i Taronja.

Poc a poc van anar pujant els guanyadors d’or, plata i bronze dels Premis Llimona i Taronja a recollir els premis que entregaven, entre altres, Esteve Grima, President del Grup d’Advocats Joves de Barcelona, i Oriol Rusca, Degà de l’Il·lustre Col·legi d’Advocats de Barcelona. Alguns premis sense recollir, encara que moltes oficines judicials i jutges van ser-hi presents. Podia semblar en un principi que cap dels “Razzies” allimonats de la Justícia no anés a ser recollit, però, tot al revés; La gran majoria dels jutges i oficines judicials pujaven entre somriures i aplaudiments a recollir els seus afruitats premis, prometent com el Jutge de lo Penal nº 7 que “l’any que ve treballaria molt més dur per aconseguir un Premi Taronja”.

La jornada va acabar de manera amena entre unes copes al Pati de Columnes del Col·legi d’Advocats de Barcelona, on advocats i jutges van compartir anècdotes i rialles del que és el seu dia a dia als tribunals de Barcelona.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *