El TAB promou el projecte ‘Tribunal Arbitral de Catalunya’

Redacció.
Barcelona.

 

El Tribunal Arbitral de Barcelona presidit per Jesús de Alfonso, ha detectat una necessitat de millora de l’arbitratge a Catalunya i per això ha convidat als 15 tribunals arbitrals que treballen actualment a Catalunya a sumar-se al projecte del “Tribunal Arbitral de Catalunya” amb l’objectiu de divulgar la cultura arbitral i assolir l’excel·lència en la pràctica de l’arbitratge tot mantenint les institucions cadascuna el seu nom i posicionament local.

La idea és que totes les institucions que vulguin millorar treballin de forma conjunta en la creació i impuls d’aquesta plataforma, que ha de ser oberta i voluntària, que crearia llicències per afegir un segell de distinció, renovació i professionalitat en l’exercici de l’arbitratge a Catalunya. En aquest sentit, els principals objectius del futur Tribunal Arbitral de Catalunya serà la contribució a generar confiança vers l’arbitratge, aportar qualitat anticipable, posar a disposició del mercat els professionals més especialitzats i, en general, potenciar la cultura arbitral.

La marca registrada “Tribunal Arbitral de Catalunya” (TAC), propietat exclusiva del TAB, juntament amb els distintius propis implicaria el compliment de tres requisits vinculats a l’experiència, al sistema de llistes d’àrbitres i a la transparència, és a dir a la màxima qualitat de l’Arbitratge privat.

A tot això, el TAB no creu necessari que es creïn noves institucions per fer el que ja s’està fent a Catalunya i aposta per la millora dels serveis, l’augment de la professionalitat i la generació de confiança mitjançant la transparència de l’activitat. En aquest sentit, l’impuls de la plataforma “Tribunal Arbitral de Catalunya” (TAC) va en la línia de l’aposta per l’arbitratge per part d’entitats jurídiques tan rellevants com és el cas del Consejo General de la Abogacía Española.

Jesús de Alfonso, President del Tribunal Arbitral de Barcelona.
Arxiu: Jesús de Alfonso, President del Tribunal Arbitral de Barcelona.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *