L’ICAB organitza “l’ONU” de l’advocacia amb una Fira internacional per promoure el networking

Redacció.
Barcelona.

El Col·legi d’Advocats de Barcelona es convertirà els dies 29 i 30 de gener en la seu de “l’ONU” de l’advocacia internacional arran de la reunió a l’ICAB de lletrats  procedents de més 20 països de tot el món: Alemanya, Bèlgica, Brasil, Espanya, Estats Units, França, Holanda, Irlanda, Itàlia, Japó, Letònia, Luxemburg; Marroc, Nigèria, Polònia, Perú, Regne Unit, República Txeca, Rússia, Turquia, Xina.

En una societat globalitzada, la internacionalització de la professió és una necessitat. Per això, la tercera edició de la Fira de l’Advocacia (les anteriors es van celebrar els anys 2011 i 2013) té com a objectiu facilitar la trobada i el contacte d’advocats per tal de promoure la col·laboració i les sinèrgies futures, però amb la novetat que en aquesta edició la fira tindrà, a més de la versió presencial, una fira virtual per promoure “parelles de fet professionals” i relacions laborals virtuals de llarga durada. 

Fira internacional Virtual

Gràcies a aquesta eina on-line, accessible en breu a través del web de la fira, els contactes i la comunicació entre els lletrats podran iniciar-se abans del 29 de gener i continuar més enllà del darrer dia de la fira presencial de Barcelona. A la fira virtual, els  participants disposaran d’un espai on-line on es podrà veure el seu perfil o fitxa però que també els  permetrà participar en fòrums i xats sobre els temes proposats per ells mateixos o per altres usuaris. És a dir, quelcom similar a les xarxes socials que faciliten la relació entre professionals.

Fira internacional presencial

A través de diferents activitats es vol promoure l’establiment de nous contactes professionals que permetin en el futur traduir-se en col·laboracions de lletrats de diferents nacionalitats. Enguany com a novetat, si es vol contactar amb alguna delegació dels advocats d’un dels més de 20 països participants es podrà fer de manera molt fàcil, a través dels 4 Speakers Corners. En aquests espais, cada mitja hora, a partir de les 10.30h del matí i fins a les 13h, hi haurà presentacions de despatxos de diferents països i posteriorment els interessats es podran bescanviar targetes i dialogar amb aquests representants dels països amfitrions. Així per exemple, el 29 de gener a les 10.30h hi haurà advocats de Brasil, la Xina, Bèlgica i França, mentre que d’11.30 a 12h hi haurà lletrats del Japó, Marroc, Letònia i Luxemburg. En canvi, el dia 30 de gener a les 10.30h hi haurà Estats Units, Luxemburg, Regne Unit i Bèlgica  i a les 12h Nigèria, Brasil, Xina i Perú. 

Tornarà a realitzar-se una de les activitats estrella de les edicions passades: lSpeed networking. És la combinació de l’ ‘Speed Dating’ i el ‘Business Networking’, i permet conèixer de forma ràpida altres advocats, intercanviar la targeta de visita, explicar els seus objectius de negocis i interessos. Cada ronda compta amb un mínim de parelles que tenen uns minuts per explicar-se allò essencial amb l’objectiu de trobar “la seva parella de fet professional”. Passat aquest temps, un dels dos participants es desplaça a la cadira del costat i així successivament fins a arribar al lloc on s’havia iniciat l’activitat.

Per continuar les converses amb els contactes més interessants que es produeixin en aquesta activitat, hi ha l’espai Face to face. En aquest mateix lloc es reuniran també els advocats que s’hagin conegut a través dels panells SMS, on es publicaran els anuncis enviats pels diferents participants explicant el perfil de lletrat que busquen, amb l’objectiu final de fer una reunió, cara a cara i sense presses.

Per altre banda, tots els advocats participants podran disposar “d’un minut de glòria” i convertir-se en els protagonistes de la Fira. Això serà possible gràcies a l’Elevator Pitch, un espai que permet als  advocats presentar breument el seu despatx i la seva activitat davant els assistents a la Fira i que posteriorment es puguin intercanviar targetes amb aquells lletrats interessats.

La Fira Internacional de l’Advocacia és una de les activitats principals que es desenvoluparà dins el marc de la festivitat de Sant Raimon de Penyafort, que enguany tindrà lloc del 18 de gener a l’1 de febrer.

Es pot consultar el programa detallat de la 3a edició de la Fira Internacional de l’Advocacia a www.firadvocacia.com i de Sant Raimon de Penyafort a www.santraimon.cat

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *