L’Advocacia Catalana rebutja la presó permanent revisable aprovada avui al Congrés

Redacción.
Barcelona.
 

El Consell de l’Advocacia Catalana, que representa els 14 Col·legis d’Advocats de Catalunya, rebutja la instauració de la pena de presó permanent revisable aprovada avui al Congrés, entre altres reformes del Codi Penal, amb l’únic suport del PP.

El Consell de l’Advocacia Catalana considera que la instauració de la pena de presó permanent revisable “és contrària a l’article 25 de la Constitució, segons el qual les penes privatives de llibertat i les mesures de seguretat han d’estar orientades cap a la reeducació i la reinserció social”, i afegeix que “tota pena que no compleixi aquest requisit suposa una greu reculada en els drets i principis rectors del Codi Penal”.

Per al president del Consell de l’Advocacia Catalana, Abel Pié, “la presó constitueix el fracàs de la societat”, per la qual cosa proposa com a alternativa “dirigir la política criminal a les penes alternatives que permetin i facilitin la reinserció”. D’aquesta manera “es descongestionarien les presons i es reduiria la despesa pública”. Pié recorda que “som el país de la UE amb la taxa d’empresonament més alta, tot i que tenim l’índex més baix de delinqüència”.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *