L’associació Drets denuncia a l’ONU que la justícia espanyola no actua davant la catalanofòbia

Redacció
Barcelona

Cansats que la justícia espanyola no actuï per defensar els drets dels catalans davant la creixent catalanofòbia, l’associació d’advocats Drets ha interposat una demanda al Consell de Drets Humans de l’ONU alertant que a l’Estat espanyol s’ataca sistemàticament els catalans sense que l’Estat intervingui, fet que constitueix un abús evident del dret a la llibertat d’expressió.

El president de Drets Sergi Blázquez ha fet arribar al Relator Especial de les Nacions Unides per la Llibertat d’Opinió i Expressió David Kaye diverses de les denúncies presentades per Drets i li ha fet saber que la justícia espanyola es queda sistemàticament de braços plegats davant dels delictes d’amenaces, odi i insults que s’estan cometent contra els catalans en el marc del procés polític i social que viu Catalunya.

Membres del Grup Promotor de Drets

En la carta de Drets s’informa al relator de l’ONU que a l’Estat espanyol es cometen greus abusos del dret a la llibertat d’expressió, ja que sota l’empara d’aquest dret es cometen opinions discriminatòries que atempten contra la llibertat i els drets del catalans i que poden constituir actes criminals. La carta també denuncia la “inacció de les autoritats espanyoles”, que  “han ignorat sistemàticament els requeriments presentats per nombroses organitzacions de la societat civil i intel·lectuals”.

Fa només dues setmanes que la Fiscalia Especial per delictes d’Odi i Discriminació va desestimar una denúncia de Drets contra el diari ABC per haver comparat el sobiranisme català amb el nazisme ja que el codi penal espanyol només preveu en l’article 607.2 que sigui delicte la justificació del genocidi i no la comparació.

Drets també va denunciar La Razón i Francisco Marhuenda

Des que va néixer ha presentat diverses denúncies, com ara contra el diari La Razón i el seu director Francisco Marhuenda per haver publicat les fotografies del carnet d’identitat dels  jutges i magistrats catalans que havien signat un manifest a favor del Dret a Decidir, contra el diari ABC per comparar sobiranisme i nazisme, contra un centenar d’usuaris de Twitter per apologia del genocidi i contra els partits falangistes que van organitzar l’acte del 12 d’octubre a Montjuic pels seus discursos d’odi contra Catalunya.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *