El GAJ Barcelona posa avui a prova l’enginy dels lletrats amb el Concurs d’Oratòria Amadeu Maristany

Redacció.

El Grup d’Advocats Joves (GAJ) posa a o prova l’enginy dels advocats més joves que formen part del Col·legi d’Advocats de Barcelona a través del Concurs d’Oratòria Amadeu Maristany. Aquest acte tindrà lloc avui dijous 29 de gener, a les 19h, al Col·legi d’Advocats de Barcelona amb motiu de la festivitat del seu patró, Sant Raimon de Penyafort. 

L’objectiu d’aquesta activitat és valorar la imaginació,  les habilitats i la retòrica jurídica dels participants en la defensa de tesis sobre temes jurídics irònics i irrisoris. Així per exemple,  es demanarà que es defensin  “el permís d’Isabel Pantoja per acudir a “Sálvame”; “si l’enxaneta té dret de vol quan arribi al cim i fa l’aleta”; “si l’accés a la justícia és com l’anell del Gollum” i “ si passo la inspecció del cotxe a la ITV sóc còmplice en el cas d’Oriol Pujol?”

El sentit de l’humor serà clau en aquest concurs, que es preveu es doti d’un ambient lúdic en què les tesis hauran d’argumentar-se en un context de tolerància i de respecte. En aquest sentit, els lletrats participants hauran de fer valer els seus arguments davant un tribunal i disposaran d’un màxim de 7 minuts per dotar la tesi de credibilitat i viabilitat fent servir les seves habilitats en expressió verbal i no verbal.

Aquest any, l’oradora d’honor del Concurs serà la magistrada del Tribunal Constitucional,  la Sra. Encarna Roca.  

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *