L’ICAB homenatja més de 500 advocats pels seus 25 i 50 anys d’exercici en la professió

Redacció.
Barcelona.

Més de 500 advocats del Col·legi d’Advocats de Barcelona han rebut una distinció pels 25 i 50 anys d’exercici de la  professió, aquesta tarda al Palau de Congressos. La Sessió Solemne s’ha iniciat amb el discurs del degà del Col·legi de Barcelona, Oriol Rusca, sobre la situació actual i les perspectives de futur del Col·legi i l’Advocacia. L’acte ha estat presidit per  la vicepresidenta del Govern, Soraya Sáenz de Santamaria; el president del Tribunal de Justícia de Catalunya, Miguel Ángel Gimeno; el conseller de Justícia, Germà Gordó; la delegada del Govern, Llanos de Luna; l’alcalde de Barcelona, Xavier Trias; entre d’altres autoritats.

Jurament o promesa de dos nous lletrats

Com a acte simbòlic dels dos nous col·legiats que s’incorporen  al Col·legi d’Advocats de Barcelona, Mireia Sorroca Llorente i Javier Sánchez Sánchez, han jurat respectar les normes deontològiques de l’advocacia. El president del Consell dels Il·lustres Col·legis d’Advocats de Catalunya, Abel Pié, i el president del Consell General de l’Advocacia Espanyola, Carlos Carnicer, han apadrinats respectivament, aquests joves lletrats. Posteriorment han adreçat unes paraules als assistents.

SessioSolemneICAB2015

Homenatge 25 anys

Amb motiu de l’homenatge als col·legiats que enguany compleixen 25 anys d’exercici de la professió, s’ha projectat un vídeo institucional de l’any 1990, que recull efemèrides del moment en què els lletrats es van incorporar a l’ICAB. Cal destacar que el conseller de Justícia, el secretari de la Junta de Govern de l’ICAB, Rafael Espino juntament amb el degà de l’Il·lustre Col·legi d’Advocats de Mataró, Julio Naveira; la delegada del Col·legi de El Prat de Llobregat, Beatriz Badó Lavilla; el delegat del Col·legi a Gavà, Antonio Cuenca Navas; i el sotsdelegat del Col·legi a l’Hospitalet de Llobregat, Jordi Muñoz Sevillano Baldó, formen part del grup de lletrats que aquest 2015 compleixen 25 anys de col·legiació. Espino ha pronunciat unes paraules en nom dels condecorats.

Homenatge 50 anys

Un cop projectat el vídeo institucional que inclou les principals efemèrides del 1965, Rusca i la vicedegana de l’ICAB, Rosa Maria Barberà, han lliurat la insígnia d’or i el diploma commemoratiu als companys que han complert 50 anys en l’exercici de la professió. L’advocat Juli de Miquel ha adreçat unes paraules en nom dels condecorats.

Homenatge al col·legiats difunts

L’ICAB també ha tingut un record durant la Sessió Solemne per als  companys difunts en el 2014. En aquest sentit, s’ha homenatjat al degà emèrit Antonio Plasencia Monleon i al director de la Coral del Col·legi, Albert Martínez Hernansaez. També s’ha fet al·lusió a l’advocat Joan Reynals Dolcet, difunt després d’haver complert 80 anys de col·legiació.

Durant la Sessió Solemne s’han donat a conèixer els guanyadors de diferents premis i distincions.

Lliurament de la Creu Distingida de l’Ordre de Sant Raimon

La Creu Distingida de Primera Classe de l’Ordre de Sant Raimon de Penyafort atorgada pel Ministeri de Justícia s’ha concedit al degà emèrit Pedro L. Yúfera. La vicepresidenta del Govern, Soraya Sáenz de Santamaria, i el degà del Col·legi, Oriol Rusca, han sigut els encarregats de la imposició.

Lliurament de Medalles de l’ICAB

El degà de l’ICAB juntament amb el conseller de Justícia han lliurat les Medalles de la Corporació a diversos advocats i advocades: Carlos Palomino Vera, Avel·lenia Rucosa Escudé, Tomàs Gui Mori, Jaume Alonso- Cuevillas Sayrol, Josep Maria Antràs i Badia i  a Ümit Kocasakal, president del Col·legi d’Advocats d’Istambul.

També ha rebut una medalla l’entitat social Fundació Migra Studium de Barcelona en homenatge a la seva trajectòria personal, professional, col·legial o institucional.

Lliurament de premis

La desena edició del Premi Felip Portabella, destinat a guardonar un membre de la judicatura que s’hagi distingit pel seu respecte envers els advocats, l’ha rebut el magistrat-jutge del Jutjat Mercantil núm. 10 de Barcelona, Juan Manuel de Castro Aragonés. En finalitzar l’entrega, la degana emèrita, Sílvia Gimenez-Salinas i el president del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya li han lliurat un diploma i una placa commemorativa.

El Premi d’Oratòria Amadeu Maristany, convocat per distingir el sentit de l’humor, la imaginació legal i la destresa oratòria de les noves promocions d’advocats, ha guardonat enguany els lletrats Eloy Rodríguez Esmerats; Sofia Gutiérrez de L’Hotellerie de Fallois i Emma Peitx Clua.    

També s’han donat a conèixer els guanyadors del Premi de Treballs de Recerca de l’Associació Catalana de Pèrits Judicials i Forenses, destinat a guardonar el millor estudi que tracti sobre la figura del pèrit judicial i la seva intervenció en el procés judicial espanyol.

Pel Premi Ferrer Eguizábal sobre Dret Financer i Tributari ha estat guardonada Irene Rovira Ferrer, per al millor projecte d’investigació en dret financer i tributari titulat “Els deures d’informació i assistència en l’administració tributària catalana i en la de Barcelona”. A més, també s’ha premiat Montserrat Ballarín Espuña, Isabel Bassas Pérez, Mercè Castillo, Ester Marco i Alberto Vega per la millor monografia sobre dret financer i tributari titulada: “Cooperació interadministrativa per millorar la gestió dels tributs i de les multes locals a Catalunya”.

El Premi Feixó Carreras, destinat facilitar la realització d’un treball sobre un tema de Dret Processal o organització judicial, ha estat lliurat pel degà emèrit Jaume Alonso-Cuevillas a David Quicios Minoves pel seu projecte d’investigació “Apectos procesales del nuevo Tribunal Unificado de Patentes”.

Finalment, s’ha atorgat el Premi Memorial Roda i Ventura, destinat a guardonar un article, assaig o llibre que versi sobre Col·legis professionals i l’exercici de les professions liberals, especialment l’advocacia. El jurat ha decidit atorgar aquest Premi ex aequo a Juan Antonio Andino López per la seva obra “El secreto profesional del abogado en el proceso civil”  (Bosch Editor, 2014)  i Maria del Rosario García Paredes, Sr. Rogelio Pérez-Bustamante i Sr. José Manuel Pradas Poveda per la seva obra col·lectiva “Memoria de la Abogacía Española. Abogados de Madrid – Abogados de España II (1838-1874)” (Coedició Ilustre Colegio de Abogados de Madrid i Editorial Thomson Reuters Aranzadi, 2014).

Cloenda

La vicepresidenta del Govern espanyol ha clausurat la Sessió Solemne, un dels principals actes que organitza el Col·legi d’Advocats de Barcelona amb motiu de la festa per commemorar el seu patró, Sant Raimon de Penyafort. La Sessió Solemne, celebrada enguany al  Palau de Congressos de Catalunya, ha reunit més de 1.200 persones.  

1 comment

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *