El Col·legi d’advocats de Manresa s’ofereix per mediar entre l’Ajuntament i el col·lectiu Recuperem la Sala Ciutat

Redacció.

La mediació és un servei que es dóna per quan existeix conflicte. La característica que té la mediació és que és voluntària, o sigui, que només es pot començar si les parts que tenen un conflicte hi accedeixen lliurement, sense cap obligatorietat. Normalment, les mediacions es porten a terme en vàries sessions, en la que s’intenta que les dues parts arribin a un acord. Si l’acord és total es posa fi al conflicte existent. Si l’acord és parcial, o sigui, no s’assoleix un acord en tots els temes del conflicte, serveix perquè per desencallar aspectes conflictius i trobar una solució utilitzant el diàleg.

“El centre de mediació del Col·legi, que ha intervingut en molts conflictes existents entre persones que han vingut a demanar ajuda al Col·legi, es posa a servei de la ciutat, ja que hem d’ajudar a que les dues parts puguin buscar ponts de diàleg i cerquin solucions”, en opinió del degà del Col·legi, Abel Pié, qui afegeix que “seria una llàstima que si hi ha un conflicte, no es faci servir aquest servei del Col·legi, que està a disposició de persones, col·lectius, empreses i institucions”. Precisament, el degàn confia que les dues parts acceptin el recurs de la mediació que des del Col·legi s’ofereix, ja que l’experiència que es té en aquests casos és molt satisfactòria.

Tanmateix, com recorda Assumpció Lleonart, president de la Comissió de Mediació del Col·legi, “tenim molt èxit en les mediacions que hem dut a terme al Col·legi i estem molt satisfets, ja que els mediadors del Col·legi han aconseguit pacificar molt conflictes entre les parts que s’han sotmès voluntàriament a la mediació”.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *