El “1r Congrés de Mediació de l’Advocacia” reunirà a 250 advocats i advocades al Col•legi d’Advocats de Barcelona

Redacció.

El Centre de Mediació del Col·legi d’Advocats de Barcelona (CEMICAB) organitza de l’11 al 13 de març, el”1r Congrés de Mediació de l’Advocacia”, coincidint amb l’aniversari de l’entrada en vigor de la Llei de Mediació familiar, el març de 2001. 

El congrés serà inaugurat el dimecres 11 de març, a les 18h, pel degà del Col·legi d’Advocats de Barcelona, Oriol Rusca; la presidenta del Parlament de Catalunya, Núria de Gispert; el president del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, Miguel Ángel Gimeno; el conseller de Justícia, Germà Gordó, la jutge degana de Barcelona, Mercedes Caso; i la diputada responsable del CEMICAB, Mercè Claramunt.

Aquesta primera edició reunirà a  250 advocats que analitzaran els rols de l’advocacia en els processos de mediació. Dimecres 11 de març hi haurà la conferència inaugural a càrrec de Jeremy Lack, expert en mediació i reconegut a nivell internacional. Dijous 12 de març, de 9.30 a 11h, i per tal d’introduir el debat s’escenificarà, en format obra de teatre, un supòsit de derivació judicial a mediació dins un procediment de família. Aquest acte anirà a càrrec de la vicedegana d’aquesta corporació Rosa Barberà i dels advocats Núria Alba i Kiko Peyró.

Cal destacar també la taula rodona que tindrà lloc el divendres, 13 de març, de 9.30 a 11h, i en la qual s’analitzarà si la mediació es pot usar en tots els casos i  àmbits del Dret. L’acte estarà moderat pel periodista Eduard Berraondo, director i presentador del magazin ‘L’illa de Robinson”, que des de la taula procedirà a preguntar als assistents si uns determinats conflictes són mediables. Els assistents, mitjançant cartolines i a mà alçada, podran votar i després s’iniciarà el debat.

Les altres taules programades durant les tres jornades del Congrés serviran per donar  a conèixer els avantatges de la mediació com a mètode de resolució de conflictes, valorar els efectes d’un acord de mediació, els efectes processals i judicials i com funciona la mediació més enllà de les fronteres territorials.

Podeu consultar el programa i tota la informació del 1r Congrés de Mediació de l’Advocacia a http://www.mediacioadvocacia.cat/

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *