L’ICAB reuneix lletrades togades amb motiu del ‘Dia internacional de les Dones’

Redacció.
Barcelona

El Col·legi d’Advocats de Barcelona (ICAB) reivindica el ‘Dia internacional de les Dones’, amb un acte institucional que tindrà lloc demà dimarts, 10 de març, a les 16h, i que estarà presidit pel degà de la corporació, Oriol Rusca, i la diputada responsable de la comissió de dones advocades, Mercè Claramunt. L’acte comptarà també amb la intervenció de Gemma Calvet, presidenta de la Comissió de Justícia del Parlament de Catalunya que oferirà un petit discurs. Durant la sessió hi seran presents, a més, les diputades de l’actual Junta de Govern, que és la que més dones incorpora, 12, en els seus 180 anys d’història de la corporació.

Des de l’ICAB es vol destacar el gran avenç que s’ha produït al nostre país en relació al drets i llibertats de les dones. Una prova, és el fet de tenir representants polítiques femenines al Parlament i a les institucions democràtiques. O que ja siguin més les dones que obtenen títols universitaris. Tanmateix, queda encara molt camí a recórrer. Per aquest motiu, en aquest acte reivindicatiu organitzat pel Col·legi hi participarà també la Comissió de Dones Advocades de l’ICAB, i la seva presidenta, Pilar Rebaque, llegirà un manifest per donar a conèixer les àrees en les quals cal continuar avançant per aconseguir una major participació de les dones en condicions d’igualtat en la vida econòmica, laboral, cultural, social, política i civil del nostre país.

Cal tenir present, a més que la crisi econòmica ha derivat cap a reformes i retallades que afecten els drets en general, i el de les dones en particular, com a col·lectiu més vulnerable. Hi ha més precarietat laboral, més temporalitat en els contractes, més ocupació submergida, més atur, etc. La discriminació i la violència de gènere continuen sent objectiu prioritari de la lluita feminista. Per aquest motiu, en el transcurs de l’acte, la diputada responsable de la Comissió de Dones Advocades, Mercè Claramunt, donarà a conèixer les dades sobre el decalatge salarial entre homes i dones, amb l’objectiu d’alertar sobre el fet que des de l’advocacia i d’altres entitats que treballen en la defensa dels drets de les persones no es pot baixar la guàrdia en aquesta àmbit.   

Paral·lelament, des d’aquesta corporació s’ha impulsat la campanya a Twitter i a Instagram amb el hashtag #DonesAmbToga, perquè les advocades puguin penjar les seves fotos amb Toga i reivindicar així el seu paper primordial dins la nostra societat. 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *