L’ICAB demana la igualtat de drets laborals a la feina

Redacció.

La Comissió de Dones Advocades del Col·legi d’Advocats de Barcelona (ICAB) ha reclamat en el marc de l’acte institucional celebrat aquesta tarda al Palauet Casades per commemorar el ‘Dia internacional de les Dones’ el compliment de la Llei 3/2007, per tal que les empreses duguin a terme d’una forma real plans d’igualtat que permetin que dones i homes tinguin el mateix salari per la mateixa feina.

L’acte ha estat presidit pel degà de la corporació, Oriol Rusca, per la presidenta de la Comissió de Justícia del Parlament de Catalunya, Gemma Calvet, per la diputada responsable de la comissió de dones advocades, Mercè Claramunt, així com per la presidenta i vicepresidenta d’aquesta Comissió, Pilar Rebaque i Teresa Blasi, respectivament, a més de les diputades de l’actual Junta de Govern, que han vestit toga com a acte reivindicatiu.

ActeDonesAMbToga10032015Rusca ha recordat “el gran avenç que s’ha produït al nostre país en relació al drets i llibertats de les dones i que una prova, és el fet de tenir representants polítiques femenines al Parlament i a les institucions democràtiques. O que ja siguin més les dones que obtenen títols universitaris. Però també ha manifestat que queda molt camí a recórrer”. I per aquest motiu ha reclamat que les dones han d’estar més presents en els llocs de responsabilitat. I ha destacat que l’actual Junta de Govern, que ell presideix, és la que més dones incorpora, 12, en els  180 anys d’història del Col·legi d’Advocats de Barcelona.

La diputada de la Junta de Govern responsable de la Comissió de Dones Advocades, Mercè Claramunt ha explicat que “la bretxa salarial és un dels principals problemes que pateix la dona al segle XXI. Els salaris de les dones catalanes és un 24,8% més baix que els dels homes. De manera que per guanyar el mateix que un home en un any una dona ha de treballar 16 mesos.

Si a aquest fet li afegim que el 74% dels contractes a temps parcial són subscrits per dones, en molts casos per poder compatibilitzar vida familiar i feina, ens trobem amb una problema greu que requereix més polítiques socials dels poders públics per posar-hi fre”.

Des de la Comissió de Dones Advocades també s’ha demanat que es modifiqui la regulació del contracte a temps parcial per introduir que un dia treballat sigui un dia cotitzat, amb independència de les hores treballades, ja que aquesta mesura ajudaria a pal·liar la situació de pobresa d’aquest col·lectiu.

Aquestes han estat les principals reclamacions recollides en el manifest presentat per la  Comissió de Dones Advocades de l’ICAB. Una altra de les peticions feta per aquesta Comissió és la despenalització total de l’avortament. Per això han instant al Govern de Catalunya i al Parlament de Catalunya a què desenvolupi la resolució per disposar d’una “llei catalana que garanteixi els drets sexuals per a tota la població, i l’avortament lliure i gratuït per a les dones de Catalunya, tinguin l’edat que tinguin”.

Per reivindicar els drets de les dones, el Col·legi d’Advocats de Barcelona ha impulsat durant les dues darreres setmanes una campanya a Twitter i a Instagram que sota el hashtag #DonesAmbToga, ha aminat a què les advocades publiquessin  les seves fotos amb Toga i reivindicar així el seu paper primordial dins la nostra societat.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *