L’ICAB inaugura el primer congrés de Mediació de l’Advocacia

Redacció
Barcelona.

Aquesta tarda s’ha donat el tret de sortida al primer Congrés de Mediació de l’Advocacia que organitza el Centre de Mediació del Col·legi d’Advocats de Barcelona (CEMICAB) amb l’ objectiu de promoure el coneixement entre lletrats i ciutadans d’aquest mètode de resolució de conflictes.  

En l’acte d’inauguració hi ha participat la vicedegana del Col·legi d’Advocats de Barcelona, Rosa Ma. Barberà, el conseller de Justícia, Germà Gordó, la jutge degana de Barcelona, Mercedes Caso i la diputada responsable del CEMICAB, Mercè Claramunt.

CongresMediacio2

La vicedegana del l’ICAB ha explicat que aquesta corporació ha fet una aposta molt important des del març de 2001, moment en què va entrar en vigor la llei de mediació en l’àmbit de família, per donar a conèixer la mediació entre l’advocacia i ha afegit: “amb la creació del Centre de Mediació del Col·legi d’Advocats de Barcelona, el 2011 s’ha dotat als lletrats d’un servei especialitzat en aquesta àmbit que ofereix la formació i assessorament necessari per esdevenir advocat mediador”.

La diputada responsable del CEMICAB, Mercè Claramunt,  ha donat a conèixer el nou servei de mediacions on-line i ha qualificat la celebració d’aquest Congrés com a “pas clau per impulsar de forma definitiva la mediació com a mètode de resolució de conflictes dins l’advocacia”. Si bé actualment el CEMICAB  compta amb un col·lectiu de 200 advocats mediadors, amb la titulació del màster o experiència equivalent en diferents àmbits nacionals i internacionals, l’objectiu del congrés és que cada cop hi hagi més lletrats que coneguin el procediment de la mediació així com els importants avantatges que comporta especialment en l’àmbit emocional per tal que quan els arribi un cas susceptible de ser sotmès a mediació puguin explicar als seus clients el seu funcionament i, si s’escau, derivar-los a aquest procediment. 

La diputada responsable del CEMICAB també ha explicat que “la mediació permet als ciutadans i ciutadanes que siguin ells mateixos  els que liderin amb les seves propostes la resolució de les seves controvèrsies amb l’ajuda dels professionals mediadors. Els acords així obtinguts sovint són més perdurables per la implicació activa de les parts a buscar la solució”. 

Més de 250 advocats participen des d’avui i fins divendres al Col·legi d’Advocats en aquest primer Congrés de Mediació, que els permetrà analitzar durant tres jornades els rols de l’advocacia en els processos de mediació.

Cal destacar en aquest sentit, la participació en la primera ponència titulada “l’advocat, la mediació i les fórmules alternatives de resolució de conflictes” de Jeremy Lack, expert en mediació i reconegut a nivell internacional.

Ponències destacades

Demà, dijous 12 de març, de 9.30 a 11h, i per tal de donar a conèixer el funcionament d’una mediació s’escenificarà a través d’una obra de teatre un supòsit de derivació judicial a mediació d’un procediment de família. Aquest acte anirà a càrrec de la vicedegana d’aquesta corporació Rosa Barberà i dels advocats Núria Alba i Kiko Peyró.

Cal ressaltar també la taula rodona que tindrà lloc el divendres, 13 de març, de 9.30 a 11h, i en la qual s’analitzarà si la mediació es pot usar en tots els casos i  àmbits del Dret. L’acte estarà moderat pel periodista Eduard Berraondo, director i presentador del magazin ‘L’illa de Robinson”, que des de la taula procedirà a preguntar als assistents si uns determinats conflictes són mediables. Els assistents, mitjançant cartolines i a mà alçada, podran votar i després s’iniciarà el debat.

Les altres taules programades durant el Congrés serviran per valorar els efectes d’un acord de mediació, els efectes processals i judicials i com funciona la mediació més enllà de les fronteres territorials.

Podeu consultar el programa i tota la informació del 1r Congrés de Mediació de l’Advocacia a http://www.mediacioadvocacia.cat/

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *