L’ICAB posa en marxa un servei de mediació on-line

Redacció.

El Centre de Mediació del Col·legi d’Advocats de Barcelona (CEMICAB) posa en marxa el servei de mediacions on-line. Així ho ha anunciat la diputada de la Junta de Govern responsable d’aquest Centre, Mercè Claramunt, en el marc del primer Congrés de Mediació de l’Advocacia que s’està duent a terme des d’ahir i fins demà a la seu del Col·legi d’Advocats de Barcelona.

El nou servei, accessible des de la pàgina web del CEMICAB (www.cemicab.cat), té l’objectiu de dotar als advocats mediadors d’aquest centre d’una eina innovadora i d’avantguarda que permet dur a terme reunions entre les parts per videoconferència sincrònica però amb les mateixes garanties de privacitat de la informació i de confidencialitat que les sessions presencials.

Es tracta d’una eina que comporta un estalvi de temps, evita despeses de viatges, i trenca la barrera de les distàncies i de les llengües, evita la tensió d’enfrontar situacions desconegudes, no requereix de programari especial, permet interacció flexible i pot accelerar els processos de presa de decisions”, ha argumentat Claramunt.

L’elecció de la mediació on-line serà una decisió de les parts i de la persona mediadora, que haurà d’avaluar l’adequat o no del procediment per aquest sistema en funció de les característiques pròpies de cada conflicte en concret.

Amb aquesta mesura, el CEMICAB segueix les directives establertes pel ple del Parlament Europeu que estableixen que s’ha de garantir que el procés de la mediació sigui ràpid, econòmic i imparcial en la resolució de conflictes entre les parts.

Congrés de Mediació de l’Advocacia

Demà divendres, 13 de març, de 9.30 a 11h, s’analitzarà si la mediació es pot usar en tots els casos i  àmbits del Dret. L’acte estarà moderat pel periodista Eduard Berraondo, director i presentador del magazin ‘L’illa de Robinson”, que des de la taula procedirà a preguntar als assistents si uns determinats conflictes són mediables. Els assistents, mitjançant cartolines i a mà alçada, podran votar i després s’iniciarà el debat.

El Congrés, que està reunint a més de 250 advocats a la seu del Col·legi d’Advocats de Barcelona, serà clausurat per Mercè Claramunt, per la magistrada de la Sala del Social del Tribunal Suprem, Maria Lourdes Arastey, i per l’advocat mediador i president de la Comissió d’Advocats i Advocades Mediadors del Col·legi, Jordi Casajoana

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *