Gordó anuncia que el 25% de l’oferta pública de personal de l’Administració de Justícia serà destinada a Catalunya

Redacció.

El conseller de Justícia, Germà Gordó, ha anunciat, després de la Conferència Sectorial de Justícia celebrada avui a Madrid, que en la propera convocatòria de places de l’Administració de Justícia “458 seran noves places per a Catalunya. Això és més del 25% de les places que es convocaran a tot l’Estat, tal i com nosaltres havíem demanat.” En aquest sentit, ha afegit “amb aquesta convocatòria espero que reduïm el nombre d’interins que tenim.”

Germà Gordó també ha avançat que l’estat invertirà sis milions d’euros en la modernització de l’Administració de Justícia i ha puntualitzat “el govern català s’emportarà al voltant d’un 20%.” En aquesta línia, el titular de Justícia ha explicat que es crearan equips perquè l’Estat i la Generalitat de Catalunya col·laborin i puguin aprofitar les tecnologies de cada un sense cost.

D’altra banda,  el conseller Gordó ha mostrat la seva oposició a la privatització dels registres civils. “Hem demanat al govern de l’Estat que aturi aquest procés de privatització. I no som l’única comunitat autònoma que ho ha fet”, ha afirmat.   En aquest mateix sentit, també ha reclamat, en el marc de la reforma de la Llei Orgànica del Poder Judicial,  que “sigui retirada de les Corts per poder incloure esmenes com la creació del Consell de Justícia de Catalunya, l’increment de les competències del TSJC, el traspàs del personal de  l’Administració de Justícia al Govern Català i, un tema que és vital,  que és  la incorporació com a  requisit del català perquè els jutges puguin desplegar les seves funcions a Catalunya.

Finalment, el conseller de Justícia també ha mostrat el seu desacord amb la llei de justícia gratuïta i ha manifestat “el Govern està en contra, el Parlament majoritàriament també està en contra i els operadors jurídics per unanimitat també estan en contra.”

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *