Luis Rodríguez Vega, la Chambre National des Huissiers de Justice i Metges sense Fronteres, guanyadors dels premis procura 2015

Redacció.

L’Il·lustre Col·legi de Procuradors dels Tribunals de Barcelona (ICPB) celebra per tercer any consecutiu els Premis Procura, uns guardons que distingeixen anualment a aquelles persones físiques o jurídiques que fan possible una justícia millor. Els tres guanyadors d’aquesta edició són Luis Rodríguez Vega, que rebrà el Premi Procura – Trajectòria Professional, la Chambre National des Huissiers de Justice, que rebrà el Premi Procura – Anual i Metges Sense Fronteres, que ha estat reconeguda amb el Premi Procura Solidari, dotat amb 3.000 euros, en la seva primera edició. Els guardons es lliuraran en el decurs del sopar que tindrà lloc el proper divendres 15 de maig, al Reial Club de Polo de Barcelona, en el marc dels actes de celebració de Sant Iu, patró dels procuradors.

El jurat dels premis, conformat per la Junta de Govern de l’ICPB, considera que Luis Rodríguez Vega mereix el Premi Procura  – Trajectòria Professional per la seva “sensacional trajectòria als Jutjats de 1a. Instància i als Mercantils de Barcelona”, així com per la seva predisposició a col·laborar en tots aquells “projectes que han tingut per objectiu millorar l’eficàcia del servei públic de justícia”. Així mateix, el premi també reconeix la seva dedicació a l’Escola Judicial de l’Àrea de Primera Instància i la seva especialització en expedients propis dels jutjats mercantils.

Pel que fa a la Chambre des Huissiers de Justice, el Premi Procura Anual reconeix la seva “tasca, duta a terme especialment durant el 2014, perquè la Unió Europea promogui que les funcions d’Huissier siguin assimilades per tots els sistemes judicials de cada Estat membre”. El guardó també es concedeix per la dedicació de la Chambre al desenvolupament d’importants programes tecnològics centrats en millorar l’eficàcia i la seguretat del sistema judicial.

Enguany la Junta de Govern del Col·legi ha incorporat una nova categoria als Premis Procura; el Premi Procura Solidari. Aquest guardó ha recaigut en la seva primera edició en Metges Sense Fronteres en “reconeixement a tota la seva trajectòria per aconseguir un món més just, on l’accés a la sanitat sigui un dret fonamental per a tots els habitants del planeta.” Així mateix, i molt especialment, aquest premi es concedeix per “l’enorme tasca humanitària que el darrer any ha portat a terme l’entitat en la lluita contra l’epidèmia de l’ebola”.

Álvarez-Buylla, reconegut amb la Medalla d’Or dels procuradors catalans

En el marc de Sant Iu, es lliurarà també la Medalla d’Or del Consell de Col·legis de Procuradors dels Tribunals de Catalunya a Antonio M. Álvarez-Buylla en “reconeixement a la seva trajectòria professional, i a la seva dedicació, constància i treball per la millora i modernització de la professió de procurador”. També s’ha tingut en consideració a l’hora d’atorgar-li aquesta distinció les seves aportacions com a degà del Col·legi de Procuradors de Madrid i a les seves participacions en les Comissions d’Estudi del Consejo General del Poder Judicial.

Els guanyadors dels Premis Procura 2015 han estat triats a partir dels candidats suggerits pels membres de l’ICPB. Concretament, al Premi Procura – Trajectòria Professional poden optar-hi anualment les persones físiques que han dedicat gran part de la seva vida a l’exercici de les diferents professions jurídiques conegudes dins de l’àmbit de la Unió Europea i que han destacat tant pels seus reconeguts mèrits tècnics, professionals o acadèmics, com per la seva qualitat humana. Pel que fa al Premi Procura – Anual, hi opten tant les persones físiques com jurídiques que en el decurs de l’imminent any anterior a la concessió del premi han destacat per la decisió i desenvolupament d’una acció i/o projecte que suposi una millora en el servei públic de la Justícia i, tanmateix, en la projecció i relació del procurador amb els tribunals, els diferents operadors jurídics i la societat. El Premi Procura Solidari, creat enguany, reconeix persones físiques o jurídiques que treballin per aconseguir un món més just. 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *