Celeste Arella, nova presidenta de l’associació Dones Juristes

Redacció.
Barcelona.
 

El passat mes de març, l’associació Dones Juristes va renovar la seva junta directiva, dipositant a les mans de l’advocada Celeste Arella la presidència de l’associació. Tot i així, la nova junta directiva no presenta una ruptura amb l’antiga direcció de l’associació; Juristes com Mercè Claramunt Bielsa, antiga presidenta de Dones Juristes, segueixen al peu del canó, en el cas de Claramunt com nova Vicepresidenta de relaciones institucionals. La nova junta directiva, tantmateix, conjugarà amb equilibri, les dues vessants del Dretl’exercici de l’advocacia i la part acadèmica.

Des de Dones Juristes és recalca que aquesta nova etapa representa “un nou temps amb molts reptes.” A això, afegeixen que la nova direcció de l’associació conjuga “l’experiència de les companyes que tenen una llarga trajectòria dins l’Associació i dins la Junta Directiva, i la frescor de sòcies joves, amb empenta i idees renovades.”

En aquest sentit, exposen que “permet mantenir els valors que durant 25 anys s’han construït des de Dones Juristes, alhora que dóna projecció de futur a la nostra entitat.” Tot seguit, precisen que es permetrà “canviar dinàmiques que, indefectiblement, es generen en tots els grups de treball, i aportar noves idees, apropant l’associació a les nostres associades i a les seves necessitats i inquietuds.”

Un primer manifest compromès amb la igualtat de gènere i el respecte dels drets humans de les dones

Des de la nova junta directiva de Dones Juristes s’ha començat recalcant que la nova direcció de l’associació estarà “compromesa per aconseguir la igualtat de gènere i el respecte dels drets humans de les dones a Catalunya i arreu del món. Amb la nostra tasca volem construir un món on els drets humans, les llibertats i la justícia de gènere siguin una realitat per a totes les dones, amb l’eradicació de totes les formes de discriminació…”

Seguidament, han declarat que Dones Juristes és “una opció compromesa per treballar com a part del moviment de dones, enfortint els vincles amb les organitzacions feministes en pro dels nostres objectius comuns. De fet, moltes de nosaltres estem o hem estat vinculades, a més, amb altres moviments socials i entitats, que ens proporcionen un coneixement més profund del món associatiu, de les lluites que, en defensa dels drets de les dones, es batallen a cada moment. I ens permet amb més facilitat, crear sinèrgies amb altres moviments per la consecució dels nostres objectius.”

Finalment, han exposat que seguiran “els principis que han regit l’Associació des de la seva fundació, treballant honestament pel desenvolupament i la formació de totes les juristes al servei de les dones i partint de les bases del feminisme. La base de treball de la què partim és conjugar de forma ètica i solidària el desenvolupament personal de cadascuna de les sòcies amb el de l’Associació, posant sempre per sobre els interessos de Dones Juristes.”

Dones Juristes

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *