La Ciutat de la Justícia de Tarragona serà una realitat l’any 2017

Redacció.

La sala d’actes de la seu de l’ICAT ha acollit l’acte institucional de celebració de la festa patronal dels advocats de Tarragona, Sant Raimon de Penyafort, després de diversos dies amb un extens calendari d’actes al voltant d’aquesta festivitat. Aquest esdeveniment central ha consistit, com cada any, en la imposició de togues als nous col·legiats i el reconeixement als professionals del dret que acumulen 25 anys en l’exercici de la professió.

L’acte l’han presidit els màxims responsables en l’àmbit de la justícia del govern de l’Estat i de la Generalitat. El ministre de Justícia, Rafael Catalá, s’ha compromès a que el nou model de registre civil es dissenyi amb el màxim consens. Català ho va posar com a exemple de l’estil del ministeri que lidera d’introduir reformes en l’àmbit judicial ‘amb diàleg i consens’ amb els col-legis d’advocats i els altres estaments professionals del sistema judicial, posant com a exemple la derogació de les taxes judicials. Així mateix, Català s’ha mostrat partidari de revisar la planta judicial de l’Estat, perquè ‘un dibuix del segle XIX no pot satisfer les necessitats de la societat espanyola actual’.

Per la seva banda, el conseller de Justícia, el conseller Gordó ha explicat que abans del mes d’agost, “el Govern tirarà endavant la licitació del nou projecte de la Ciutat de la Justícia de Tarragona” i, alhora, ha avançat que es preveu que l’any vinent ja es pugui licitar la seva construcció perquè al 2017 la Ciutat de la Justícia de Tarragona sigui una realitat.

Sobre el nou projecte de Fòrum Judicial, Germà Gordó ha posat de manifest que aquest “es farà d’una manera una mica més austera”, d’acord amb la realitat econòmica en la que es troba immersa la Generalitat, i ha confirmat que s’ubicarà al carrer Arquebisbe Pont i Gol número 10.

El conseller també ha donat detalls de com serà el nou Fòrum Judicial de la ciutat de Tarragona. Tal i com ha explicat Gordó, es preveu que el nou Fòrum comuniqui tres edificis, es distribueixi en cinc plantes i en disposi d’una més de soterrada. A més a més, el conseller ha detallat que el Departament preveu destinar entre 2.500 i 3.000 m2 de reserva “per si hagués de créixer l’Audiència Provincial en el futur”.

Els parlaments polítics de l’acte s’han completat amb el de l’alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros, que ha destacat la bona relació entre l’Ajuntament i l’ICAT, que ha permès acords com el de l’oficina de suport a les persones que tenen problemes jurídics derivats dels préstecs hipotecaris.

Per la seva banda, el vice degà de l’Il-lustre Col-legi d’Advocats de Tarragona, Julio Francisco de Perellada, ha aprofitat per reivindicar la necessitat que Tarragona compti amb aquest nou palau de justícia, que permeti centralitzar els diferents organismes que, actualment, estan escampats per diversos punts de la ciutat. ‘No és bo per a la imatge de la justícia que les seus dels organismes que la representen estiguin tant disperses’, ha dit Julio Francisco de Perellada. L’acte també ha servit per lliurar la insígnia d’argent a la jurisdicció social, en reconeixement al tracte dispensat als advocats i a la seva meritòria tasca en la defensa dels drets dels justiciables. El reconeixement l’ha recollit el magistrat Francisco Javier Sánchez Icart, que ha reivindicat la necessitat de crear un nou jutjat social a Tarragona, per evitar que es vulneri el dret de les persones a tenir un judici en els terminis adequats.

1 comment

  1. 10/07/2018. Sabeu quan posaran la primera pedra de la Cituat Judicial a Tarragona? Mentrestant, estic encantat de treballar a la Nova Oficina Judicial a Vilafranca del Penedès.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *