Les firmes jurídiques han de transformar-se i digitalitzar-se amb l’objectiu de generar oportunitats

Redacció.

Els enginyers ho tenen clar, els advocats i assessors no tant; “Les firmes jurídiques han de transformar-se i digitalitzar-se, ser conscients que per créixer han de ser capaces d’oferir nous serveis amb l’objectiu de generar oportunitats”, així opina José María Arnedo, el que fos màxim responsable mundial de satisfacció al client de Microsoft, directiu de Casa i General Electric, i actual soci fundador i CEO de Gamering.

En la primera sessió de “Nichos de Mercado & Oportunidades” per a la Red Directivos de Despachos Profesionales, organitzada per Amado Consultors, que pretén ampliar la visió d’advocats i assessors, aquest enginyer manté que “les estructures dels despatxos d’advocats i assessories haurien de canviar, incorporant a algun nadiu digital o reciclant a qui pugui manejar les xarxes socials, la web i les eines bàsiques per buscar aquests nous clients en aquests entorns

José Maria Arnedo

Per a un enginyer o un informàtic és més fàcil estar al dia de com s’està digitalitzant el món i de les oportunitats que sorgeixen, no obstant això, un advocat o un assessor ha de realitzar un major esforç, però és quelcom obligatori avui dia per guanyar-se al client”, afegeix José María Arnedo. “Els experts jurídics han de compartir documents en Dropbox, utilitzar Skype per comunicar-se amb els seus clients, utilitzar les xarxes socials per ampliar el seu camp d’acció, en una paraula, adaptar-se”, opina Arnedo.

Aquesta transformació pot ser vital per captar nova clientela, com per exemple, el sector TIC. “Les noves empreses tecnològiques necessiten que parlin el seu idioma però també demanden molta ajuda per trobar subvencions, per a la constitució i per al desenvolupament del pla de negoci, així com per a la gestió de la tresoreria i la propietat intel·lectual”, assegura Arnedo. 

La major oportunitat per als advocats-assessors en el sector TIC són les micro-empreses que neixen (una mitjana de 7.000 a l’any) i les que es moren (altres 7.000, segons CIRCE, en els últims tres anys), perquè encara que s’incorren en certs riscos, també és veritat que aquest tipus d’emprenedors tecnològics sempre tornen a invertir. Arnedo recomana aportar-li’s un model de negoci flexible i una estructura retributiva que inclogui una part fixa més variable a èxit.

Amb aquesta iniciativa, Amado Consultors obre un cicle de conferències on els professionals d’altres sectors els qui ajudaran a ampliar el camp de visió d’advocats i assessors. “Es tracta que altres professionals contribueixin al creixement de les signatures jurídiques. Fins avui les signatures d’advocacia han buscat en altres bufets d’èxit l’exemple a seguir, no obstant això aquest any en Amado Consultors hem pretès ser més radicals i apostar per professionals que vénen d’altres activitats a l’efecte de tenir una visió diferent sobre la manera d’atreure negoci”, explica Jordi Amado, soci director d’Amado Consultors.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *