Èxit de participació en el XXII Congrés de Responsabilitat Civil, celebrat a l’ICAB

Redacció.

Més de 300 advocats estan participant en el XXII Congrés de Responsabilitat Civil i Assegurances que s’està celebrant des d’ahir a la seu del Col·legi de l’Advocacia de Barcelona i que el degà d’aquesta Corporació, Oriol Rusca, clausurà avui a les 13.45 h.

L’objectiu de la Comissió d’Advocats de Responsabilitat Civil i Assegurances de l’ICAB amb l’organització d’aquesta edició del Congrés és donar a conèixer les principals novetats que incorpora el nou barem que regula les indemnitzacions dels accidents de trànsit, que ha estat recentment modificat.

“El barem suposa un increment substancial en els imports de les indemnitzacions de les víctimes d’accidents de trànsit i especialment en allò que fa referència a la indemnització per la pèrdua d’ingressos per les lesions greus i per als dependents de la víctima mortal” argumenta el president de la Comissió de Responsabilitat Civil i Assegurances, Jordi Calsamiglia.

Per aquest motiu totes les ponències que s’estan celebrant avui versen íntegrament a abordar aquest tema amb la participació de tres membres de la Comissió d’Experts que l’ha elaborat. Es tracta del catedràtic de Dret Civil de la universitat de Girona, Manuel Martín; del president de la ‘Asociación española de Abogados de Responsabilidad Civil y Seguros’, Mariano Medina Crespo,   i del director ‘Área de Seguros Generales de UNESPA’, Manuel Mascaraque Montagut.

Inauguració i temes de debat del 7 de maig

La diputada de la Junta de Govern de l’ICAB responsable de la Comisisó de Responsabilitat Civil i Assegurances, Julia Herrera, juntament amb el president d’aquesta Comissió, Jordi Calsamiglia van ser els encarregats d’inaugurar el Congrés davant una sala d’actes plena d’advocats; fet que demostra l’èxit de convocatòria i que aquest Congrés és un referent per als lletrats experts en matèria de Responsabilitat Civil i Assegurances.

En la jornada d’ahir es van abordar diferents temes controvertits i d’actualitat amb ponents de primer ordre. La primera ponència va versar sobre “la imprudència en la reforma del Codi Penal. El nou delicte lleu. La despenalització de les faltes”, que va anar a càrrec del magistrat i president de l’audiència provincial de Barcelona, Pablo Llarena. La segona sessió va tractar “la cobertura dels delictes dolosos en les pòlisses de responsabilitat civil”; tema que va exposar al professora de dret mercantil de la UB i magistrada suplent del TSJC, Concepció Hill.

La tercera ponència va analitzar “La responsabilitat civil en el transport aeri de persones”. El magistrat del jutjat mercantil 3 de Barcelona, José María Fernández Seijo, va ser l’encarregat d’explicar la distinció entre la responsabilitat de les companyies aèries i de les agències de viatges”.

IMG_8958

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *