L’ICAB renova el seu compromís amb els malalts oncològics

Redacció.

El Col·legi de l’Advocacia de Barcelona (ICAB) i l’Institut Català d’Oncologia (ICO) han renovat aquest matí el conveni de col·laboració que permet als pacients i familiars de malalts oncològics amb pocs recursos econòmics disposar d’assessorament jurídic gratuït. Aquest servei (pro bono) l’ofereixen una vintena de lletrats de l’ICAB de forma totalment voluntària.

RPRenovacioConceniICOICAB_9568

En l’acte celebrat, al Col·legi de l’Advocacia de Barcelona hi ha participat la vicedegana d’aquesta Corporació, Rosa Maria Barberà, la directora d’estratègia i projectes de l’Institut Català d’Oncologia, Ana Rodríguez, la treballadora social de l’ICO, Carolina Oliva, a més del president de la secció de Dret Laboral del Col·legi, Ricardo Morante i una pacient que ha fet ús del servei pro bono.

Amb la signatura d’aquest conveni, l’ICAB i l’ICO donen continuïtat a l’acord que es va iniciar al 2012 i que estarà vigent des d’aquest mes de maig fins al gener de 2016 . En aquest sentit, Barberà ha destacat que “des de l’any 2012, amb la posada en marxa efectiva del servei, prop d’un centenar de ciutadans han pogut gaudir de l’acompanyament d’un advocat de l’ICAB en les seves inquietuds jurídiques relacionades amb el càncer”. I ha afegit “Els advocats són conscients que escoltant, compartint el nostre coneixement i facilitant un consell jurídic podem ajudar a molts ciutadans, per això em sento orgullosa de què des d’aquest Col·legi i gràcies a un grup de lletrats voluntaris es pugui dur a terme aquest servei, perquè darrere de cada cas que afronta un advocat hi ha la història d’una família”.

Des de l’ICO s’han donat a conèixer dades d’ús i de satisfacció. Rodríguez ha explicat que gràcies al servei pro bono s’ha pogut ajudar des del maig de 2014 i fins al mes d’abril de 2015 a prop d’una trentena de casos, el 100 per cent dels quals correspon a una consulta de tipus laboral.

Cal destacar que la valoració mitjana que rep l’advocat o advocada que presta el servei és d’un 9 sobre una escala de l’1 (valoració mínima) al 10 (valoració màxima), i un 85% de les persones que n’han fet ús el recomanarien.

Quant a la franja d’edat, Oliva ha explicat que “els que més ha fet ús d’aquest servei són les persones d’entre 45 i 64 anys (23 casos), el que representa un 80 per cent. Seguit de la franja de 18 a 44 anys. En ambdós casos, els homes han fet més consultes que les dones”. També ha ressaltar que un 78,6% de les consultes es fan de forma presencial, mentre que un 21,4% es fan per telèfon.

L’advocat Ricardo Morante, que ha parlat en representació dels lletrats que de forma voluntària presten el servei pro bono, ha afirmat “és una gran satisfacció personal poder oferir assessorament, però també haig de confessar que som els advocats els que rebem molt més del que oferim”.

Per finalitzar l’acte, tant des de l’ICAB com des de l’ICO s’ha encoratjat a què més lletrats segueixin l’exemple dels advocats pro bono i s’ha animat a què altres col·legis duguin a terme convenis de col·laboració que aporten un valor afegit a la societat.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *