El degà de l’ICAB, el conseller de Justícia i el president del TSJC inauguren el 1r congrés de Dret Penitenciari

Redacció.

La Comissió de Dret Penitenciari del Col·legi de l’Advocacia de Barcelona organitza els dies 21 i 22 de maig, un congrés amb el qual vol commemorar el  ‘25è aniversari del Curs de Dret Penitenciari’, és a dir, la llarga trajectòria d’aquesta corporació en impartir formació específica als advocats i advocades a fi que estiguin més ben preparats per defensar les persones privades del dret fonamental a la llibertat. 

La inauguració del Congrés, que tindrà lloc el dijous 21 de maig, a les 17h, estarà presidida pel degà de l’ICAB, Oriol Rusca, i comptarà amb l’assistència del conseller de Justícia, Germà Gordó; del president del Tribunal Superior de Justícia, Miguel Ángel Gimeno; de la diputada del Parlament i presidenta de la Comissió de Justícia, Gemma Calvet; de la diputada de la Junta de Govern de l’ICAB, Carmen Valenzuela; del director de l’Observatori de sistema penal i drets humans, Iñaki Rivera Beiras; i del magistrat del jutjat Penal 21 de Barcelona, José Antonio Rodríguez.

Objectiu del Congrés

Atès que hi ha una absència de llei processal i de procediment els lletrats experts en aquesta matèria han de recórrer a la “Llei d’enjudiciament criminal”, per aquest motiu l’objectiu d’aquest Congrés és analitzar a través de dues taules rodones aquest buit legal i les “garanties i reptes processals que aquesta situació comporta.

Magistrats, jutges, fiscals i advocats donaran a conèixer el seu posicionament en relació a ‘la idoneïtat d’un procediment en matèria penitenciària’; ‘la pràctica de diligències de prova’; ‘la disposició 5a de la Llei Orgànica del Poder Judicial’; ‘l’abonament de la presó provisional’; i ‘el pagament de la responsabilitat civil’.

Cloenda

La cloenda se celebrarà el divendres 22 de maig, a les 19.30h, i hi participarà el director General d’Execució Penal a la Comunitat i de Justícia Juvenil Joaquim Clavaguera Vilà; la diputada de la Junta de Govern responsable de la Comissió de Dret Penitenciari Blanca de Olivar; i la presidenta de la Comissió organitzadora del Congrés, Mariam Bataller.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *