Gordó assegura: “No és suficient amb donar oportunitats; s’han de donar segones oportunitats”

Redacció.

El conseller de Justícia, Germà Gordó, en el marc de la inauguració del I Congrés de Dret Penitenciari, organitzat pel Col·legi d’Advocats de Barcelona, ha assegurat que “no és suficient amb donar oportunitats; s’han de donar segones oportunitats”. En aquest sentit, ha manifestat que l’objectiu de l’Administració penitenciària és i ha estat, des que el Govern català va assumir les competències de serveis penitenciaris, l’any 1986, “ obrir portes a la llibertat”. “Un objectiu que ha estat compartit per tots els governs que han exercit aquestes competències”, ha manifestat.

Germà Gordó ha insistit sobre aquest concepte i ha afirmat que “el fracàs d’una persona, d’un intern, no és només un fracàs individual; és un fracàs de la societat. I, per això, tots tenim l’obligació de convertir els fracassos en èxits”. En aquest punt, ha recordat que tant els professionals que treballen a les presons i a la resta del sistema d’execució penal, com el tercer sector fan “una magnífica feina per aconseguir-ho.”
 
D’altra banda, Gordó ha afirmat que en els darrers anys s’ha avançat en el sistema penitenciari català. “Tenim les millors ràtios de la història. Ara ens situem en dos reclusos per treballador. Un altre indicador positiu és que més del 90 % dels interns realitzen alguna tasca, ja sigui laboral, educativa o esportiva, a l’interior de la presó. I, d’aquests, més d’un 50 % fan més d’una activitat.”
 
Són diverses les actuacions que ens indiquen que avancem en el nostre sistema penitenciari. Tot i que siguem lluny de la perfecció, avancem, i mai no ens hem quedat quiets”, ha dit el titular de Justícia. I ha afegit: “El Departament de Justícia ha fet, per exemple, una clara aposta pel tercer grau i per les mesures penals alternatives.” Gordó també ha recordat les inversions que s’estan fent en infraestructures, i ha dit: “S’ha posat en marxa la nova presó de Puig de les Basses i durant aquest any també s’obrirà la del Catllar, que substituirà la vella de Tarragona, on ubicarem el centre obert. També  hem començat a tancar La Model, i ara podem dir que hem passat de tenir-hi 1.800 interns a 1.000.”

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *