Els graduats catalans en Dret podràn fer l’examen d’advocacia a Barcelona, però, en castellà

Redaccio.

Els 442 graduats en Dret catalans que es presenten aquest any a la prova d’accés a l’advocacia, que es farà dissabte a Barcelona, es trobaran amb un examen redactat únicament en llengua castellana. El govern espanyol, de qui depèn la prova obligatòria per poder exercir la professió, ha desatès la petició de l’Advocacia Catalana per tal que la prova, tipus test, estigui disponible en les llengües cooficials de cada Comunitat Autònoma: català i castellà, en el cas de Catalunya.

Biblioteca ICAB

El Consell de l’Advocacia Catalana ja va impugnar la convocatòria de l’any passat, que va comptar amb un únic examen a Madrid, obligant als aspirants catalans a desplaçar-s’hi. Després que el Consell reclamés la descentralització de la prova en repetides ocasions, el passat mes de febrer el govern va anunciar la constitució de sis comissions avaluadores per aquest any 2015 en diferents Comunitats Autònomes: Catalunya, Andalusia, Galícia, País Basc, Astúries i Madrid. L’anunci, però, no especificava en quina llengua es faria l’examen, per la qual cosa el Consell va demanar al Ministeri de Justícia que els aspirants catalans tinguessin l’opció de fer la prova en la llengua pròpia. Ara s’ha sabut que la prova només es podrà fer en castellà.

El president del Consell, Abel Pié, ha manifestat la seva indignació per aquest fet, que demostra “la manca de sensibilitat del govern espanyol envers aquest tema i la instrumentalització que està fent de la llengua”. El president del Consell, que forma part de la Comissió avaluadora de Catalunya, farà constar en acta una queixa formal pel fet que la prova només es pugui fer en castellà i s’adreçarà per carta al ministeri de Justícia reiterant la petició de l’Advocacia Catalana, de cara a la propera convocatòria. L’examen tindrà lloc el proper dissabte, 30 de maig, a Barcelona.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *