Gordó insta als joves advocats a ‘ajudar perquè el català sigui un requisit per exercir com a jutge i magistrat’

Redacció.

El conseller de Justícia, Germà Gordó, que ha participat avui en la inauguració del X Congrés dels Joves Advocats de Catalunya que es celebra aquests dies Tarragona, ha instat als joves advocats catalans a col·laborar amb la Generalitat en favor del català a la Justícia. “Ens heu d’ajudar perquè el català sigui un requisit per exercir com a jutge i magistrat”, ha asseverat Gordó, alhora que ha insistit en que “hi ha un ampli consens a Catalunya, però necessitem que ens ajudeu a pressionar”.

Font original: GAJ Granollers.
Font original: GAJ Granollers.

Sobre les proves d’accés a la professió d’advocat, Germà Gordó s’hi ha referit en dos sentits diferents. D’una banda, fent una crida als JAC a defensar que “les proves d’accés a la professió d’advocat es facin en català”. En aquest sentit, Gordó ha recordat que “ja hem aconseguit que es  facin a Catalunya, però ara hem de fer possible que les proves es facin en català, perquè cadascú pugui fer-les en la llengua amb la que té més facilitat i perquè és la llengua pròpia del país”. I, de l’altra, s’ha referit a l’accés a la professió en oferir-se per a canalitzar cap al Ministeri de Justícia una proposta que arribi dels joves advocats, i en la que el Departament coincideixi, perquè des de l’Estat es revisi el fet que calguin tres anys per accedir al torn d’ofici.

En les seves paraules, el conseller Gordó també ha aprofitat per a insistir en la necessitat d’anar junts per “continuar pressionant al govern de l’Estat i amb qualsevol que vingui després, per aconseguir que la presó permanent revisable desaparegui del Codi penal”.

A aquesta voluntat de consens i de diàleg, Germà Gordó s’hi ha referit posant un exemple. El conseller de Justícia ha explicat que, en part, acabar amb les taxes judicials per als ciutadans i per a les petites i mitjanes empreses a Catalunya, de comú acord amb els operadors jurídics, també va ser mèrit de la pressió que els joves advocats van exercir sobre el Departament de Justícia i sobre els seus degans.

En la seva intervenció, Gordó ha convidat als assistents a que el congrés que celebren aquests dies el Joves Advocats de Catalunya serveixi per aprofundir en diverses temàtiques, alhora que els ha instat a crear xarxes i parlar dels temes que els afecten tant com a joves com a advocats. “Ja ho feu, però el que us demano és que ho continueu fent, amb autoexigència”, ha sentenciat Gordó. El conseller ha recordat que l’any passat els JAC van rebre una menció especial en el Dia de la Justícia.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *