Gordó proposa la creació d’un jutjat mercantil de reforç a Girona

Redacció.

El conseller de Justícia, Germà Gordó, va proposar el passat dijous, durant el seu discurs en el marc de la celebració de Sant Raimon de Penyafort del Col·legi d’Advocats de Figueres,“la creació d’un jutjat mercantil de reforç a Girona. El Departament de Justícia es compromet a posar tot els mitjans materials i humans necessaris per posar-lo en funcionament i solucionar, fins que el Ministeri no en creï un de nou, la situació de sobrecàrrega que pateixen.”

En aquest sentit, Gordó ha recordat que ja es va fer al Maresme quan els seus jutjats es van veure desbordats pel tema de les preferents i ha afegit “Justícia en aquell moment ja va posar tots els recursos necessaris per reforçar aquells jutjats i ara ho tornarà a fer.”   

D’altra banda, Germà Gordó ha recordat la importància dels col·legis professionals per a la societat catalana i la seva nació, ja que el Segle XIX en moments en que Catalunya no tenia estructures d’Estat, tot i que alguns gremis tenen l’origen en l’edat mitjana, “la nació s’organitzava en ateneus, acadèmies i col·legis, creant allò que les estructures polítiques i administratives no podien fer”. I ha afegit que són molt importants “en la defensa dels drets dels ciutadans. Per aquest motiu, hem lluitat en contra de totes aquelles propostes legislatives, vinguin d’on vinguin, que han intentat o intenten canviar la identitat dels nostres col·legis.”

Gordó ha volgut remarcar novament la importància dels jutjats de pau i ha assenyalat que cada any aquests òrgans gestionen mig milió d’expedients. I ha puntualitzat “per la importància que tenen en l’Administració de Justícia i, pel seu paper d’apropar-la a la ciutadania, ens hem oposat a la proposta de desaparició que va fer el Ministeri, que ja s’ha aturat.”

Finalment, el titular de Justícia ha tingut paraules de felicitació per tots els premiats, però especialment per Narcís Bardalet, fins ara sotsdirector de l’IMLC a Girona, que ha rebut el Premi Carles Fages de Parramon, a qualificat “d’institució” i li ha agraït els més de 37 anys de dedicació a la medicina forense.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *