L’ICAB demana a l’Administració més recursos per aturar el maltractament psicològic i físic als infants

Redacció.

El Col·legi de l’Advocacia de Barcelona (ICAB), juntament amb l’Associació catalana d’infants maltractats i l’Hospital Sant Joan de Déu reclamen la necessitat que l’Administració  destini més recursos a la infància per tal de posar fre als maltractaments que aquest col·lectiu viu en països i ciutats desenvolupades com Barcelona.

RPDiamaltractament2

Aquesta reivindicació s’ha fet en el marc de la roda de premsa celebrada aquest matí a la seu de l’ICAB amb motiu del ‘Dia internacional dels infants víctimes d’agressions’, i en la qual hi ha intervingut el degà d’aquesta corporació, Oriol Rusca, juntament amb la diputada de la Junta de Govern Esther Palmés, el president de la Secció de Dret d’Infància i Adolescència de l’ICAB, Xavier Puigdollers, la presidenta de l’Associació catalana d’infants maltractats, Maria Eulàlia Palau i el doctor i membre del servei de Psiquiatria i Psicologia de l’Hospital Sant Joan de Déu, Fernando Lacasa.

Rusca ha explicat que “és necessari reivindicar l’existència d’una jornada com la d’avui, per tal que tots reflexionen sobre la societat que tenim i què pot fer cada col·lectiu, en aquest cas l’advocacia per millorar-la”. Per això ha lloat la tasca que des de tantes associacions i entitats i molt especialment des de la Secció de Dret de la Infància i Adolescència de l’ICAB s’està fent en benefici dels nens i nenes.

Per la seva part, Puigdollers ha explicat que el maltractament infantil és una realitat existent en la nostra ciutat, i que de maltractes n’hi ha de molts tipus no és només físic sinó també mental o emocional. Per això, ha afirmat que “en una societat desenvolupada i amb recursos econòmics s’ha de tenir com a prioritat la infància, és a dir, que els nens  han de poder menjar cada dia, no passar fred a casa,  tenir accés a una educació”. Per aquest motiu, ha demanat a les Administracions que estableixin els mecanismes necessaris i facilitin més recursos per lluitar contra la pobresa infantil i la pobresa energètica.

Puigdollers també ha explicat que encara hi ha molts nens i nenes a Catalunya que pateixen maltractament físic dins el seu nucli familiar, per aquest motiu també considera que tant l’Administració com en l’àmbit educatiu s’han de destinar més recursos humans per detectar i posar fre a aquest assetjament. El president de la Secció de drets de la infància i adolescència també s’ha referit al bullying o agressions entre infants als centres escolars. En aquest sentit, ha explicat que si bé es tracta d’una pràctica que sempre ha existit les noves tecnologies han afavorit la proliferació d’atacs entre adolescents, per aquest motiu ha fet una crida a què professors i pares estableixin mesures de xoc davant qualsevol sospita que un infant està sent objecte d’aquesta pràctica. Cal recordar, a més, que segons dades del Departament d’Ensenyament, prop d’un 4% dels alumnes catalans de Secundària consideren que han patit episodis greus d’assetjament escolar. 

Tant des de l’Associació Catalana d’Infants Maltractats, Maria Eulàlia Palau, com des de la Unitat del servei de Psiquiatria i Psicologia de l’Hospital Sant Joan de Déu, Fernando Lacasa han donat a conèixer diferents casos de maltractament infantil que tracten en els respectius centres. 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *