ICAB-ICAM posen en comú línies d’actuació en justícia gratuïta, la LEC i una justícia sense papers

Redacció.

Les Juntes de Govern del Col·legi de l’Advocacia de Barcelona (ICAB) i el Col·legi d’Advocats de Madrid (ICAM) s’han reunit avui a la seu de l’ICAB per posar en comú els plantejaments d’actuació en matèria de justícia gratuïta i sobre la Llei d’Enjudiciament Civil, que estableix una agilització de la comunicació entre els lletrats i l’Administració, especialment de justícia, per deixar de treballar “amb el paper”.

JuntaConjuntasICAB_ICAM16062015

Ambdues Corporacions volen que els seus col·legiats estiguin preparats per dur a terme la comunicació electrònica amb l’Administració de Justícia i altres   tràmits online que requereixen un procés judicial d’acord amb el Projecte de Llei de Reforma de la Llei d’Enjudiciament Civil.

Una de les principals preocupacions gira en torn a la posada en marxa del sistema de comunicacions i notificacions LexNet, també coneguda com a Projecte Paper Zero.

Per ambdós Col·legis la modernització de la Justícia és un tema prioritari i bona  part de l’objectiu podrà realitzar-se amb la digitalització del procés judicial.

Per això, els dos Col·legis han conversat sobre les actuacions a realitzar per tal que els seus col·legiats puguin sumar-se amb totes les garanties. 

Justícia gratuïta i dignificació de l’advocat del Torn d’Ofici

La reunió també ha servit per analitzar la situació dels advocats que estan adscrits al Torn d’Ofici a Barcelona i a Madrid. Ambdós Col·legis han acordat que la prioritat és la dignificació de les condicions de la prestació del servei. L’objectiu és reclamar a l’Administració que es valori la important tasca social que aquests desenvolupen i que s’haurà de traduir en un pagament puntual de les actuacions i en l’augment de   les retribucions que perceben, que fa anys que estan congelades.  També han coincidit en reclamar que el diners recaptats per les taxes judicials s’inverteixin en justícia gratuïta, tal com es va comprometre el Ministeri de Justícia quan les va implantar.

Per fer més visible aquestes reclamacions, amb motiu del ‘Dia de l’Advocat del Torn d’Ofici’, que es commemora cada 12 de juliol, ambdós Col·legis organitzaran diferents actes reivindicatius.

Aquesta és la segona trobada entre les Juntes de Govern de l’ICAB i de l’ICAM, la primera va tenir lloc a Madrid el passat 7 d’octubre de 2014.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *