Gordó: “A través del dret, tenim l’obligació d’actuar en benefici de la ciutadania”

Redacció.
El conseller de Justícia, Germà Gordó, que avui ha participat en l’acte de lliurament de la segona edició del Premi Dret i Societat, promogut pel despatx Roca i Junyent, ha manifestat que “a través del dret, tenim l’obligació d’actuar en benefici de la ciutadania” i, alhora, ha insistit en que s’ha de fer “especialment, en benefici dels més febles”.
 
En aquesta línia, el titular de justícia ha afirmat que “tots plegats hem de fer que l’ordenament jurídic s’atansi el màxim possible a la justícia, sí, però a aquella en majúscules”, una idea amb la que ha relligat al fer referència als diferents reconeixements. “Un dels premis parla de les lleis, un altre de la justícia, en tant que administració de justícia, i un darrer fa referència al dret a l’habitatge. D’això parlem quan parlem de justícia en majúscules”, ha sentenciat el conseller.
 
Germà Gordó ha asseverat: “ no farem cap transició generacional bona si no fem servir la legalitat amb sentit constructiu. Amb els casos de cada dia, amb la feina més quotidiana, però també amb aquells que ens transcendeixen i que afecten a tota la comunitat.” A més, Gordó ha emfatitzat que la llei es pot interpretar com una figura limitadora o bé com a punt de partida per a trobar solucions, per donar impuls al creixement personal i col•lectiu.
 
El conseller, que ha felicitat tots els premiats, s’ha aturat en la figura de M. Cherif Bassiouni, del qual ha dit “és un exemple de com el dret és una eina que hem d’adaptar a les nostres voluntats col•lectives, per al bé comú i per a la pau mundial. El dret no com a eina de conflicte sinó com a eina de cooperació, de progrés, d’intercanvi i de recerca de solucions quan són possibles.”
 
Finalment, el titular de Justícia ha conclòs que “totes aquestes causes poden fer servir el dret com a eina de conflicte o com a eina de diàleg, flexible, de mentalitat oberta, de recerca de la millor de les solucions possibles.”

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *