Rafael Espino, elegit nou secretari del Col•legi de l’Advocacia de Barcelona

Redacció.

En les eleccions celebrades al Col·legi de l’Advocacia de Barcelona (ICAB) ha estat escollit com a nou secretari Rafael Espino, amb un total de 1461 vots.

Un cop finalitzat l’escrutini, Rafael Espino, ha afirmat “tinc un gran sentit de la responsabilitat pel càrrec que ocuparé” i ha afegit: “agraeixo el suport dels col·legiats i col·legiades. Amb el meu equip farem un pas endavant pel Col·legi i defensarem la professió  i els interessos dels companys i companyes

EleccionesSecretario2015ICAB

Un total de 5 candidatures s’han presentat a aquests comicis.

D’aquestes, 2 han estat candidatures senceres, és a dir, optaven a tots els càrrecs electes per aquestes eleccions – secretari/ària i de 5 diputats/des de la junta de Govern de l’ICAB- mentre que de les altres tres, una optava al càrrec de secretari (Antonio Vallbona Méndez) i les altres dues es presentaven només als càrrecs de diputat/da de la Junta (Josep M. Paños Pascual, Lluís Vancells i Sancho).

Els altres candidats a secretari han obtingut 464 vots (Vanessa Gonzalez) i 23 vots (Antonio Vallbona).

Pel que fa als càrrecs de diputat/da han estat elegida la candidatura íntegra de Rafael Espino formada per:

  • Jani Trias Arraut: 1.456 vots
  • Blanca Olivar Oliver: 1.472 vots
  • Josep Guiu Badia: 1.466 vots
  • Josep Llàcer Morell: 1.467 vots
  • Elena Moreno Badia:1.462 vots

En relació a la resta de candidatures han obtingut els següents resultats:

Candidatura Josep M. Paños Pascual: 20 vots.
Candidatura Lluís Vancells i Sancho: 33 vots
Candidatura de Vanessa Gonzalez: Eduardo Fraire Coter: 462 vots; M. Mercè Goday i Ruiz: 462 vots; Marie Jenniffer Mateo Valenzuela: 458 vots; Xavier Pocino Vilanova: 470 vots; Raul Soldevila García: 464 vots; 

Càrrecs per 2 anys

La durada d’aquest mandat és de 2 anys, atès que d’acord amb els nous estatuts col·legiats, que van entrar en vigor el passat 7 de maig, la Junta es renovarà en les eleccions de 2017 en bloc i no per meitats com ara.

La presa de possessió tindrà lloc el dia 14 de juliol.

Fomentar la participació

Per tal de fomentar la participació, la Junta de Govern ha implantat per aquests comicis dues mesures: la possibilitat de votar a les dependències de l’ICAB a la Ciutat de la Justícia i el vot anticipat (que va permetre votar a la seu del carrer de Mallorca 283, el 29 de juny de 15h a 21h).

Les votacions s’han desenvolupat amb total tranquil·litat i sense incidents al llarg de tota la jornada. A més dels vots emesos a la seu del Col·legi d’Advocats de Barcelona els advocats censats en alguna de les 11 delegacions també han pogut exercir el vot en aquestes seus. També s’ha pogut exercir el dret a vot per correu.

Recompte de vots

Un cop tancades les urnes, s’ha iniciat el recompte de vots. S’ha de tenir en compte que el vot dels exercents val el doble que el vot dels no exercents i que el vot dels advocats no exercents que hagin estat col·legiats com a exercents durant 25 anys, és a dir, els advocats sense exercici, també valen el doble, de manera que tenen el mateix valor que si fossin encara col·legiats en exercici.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *