El Col•legi de l’Advocacia de Barcelona presenta la seva nova Escola de Pràctica Jurídica

Redacció.

L’Escola de Pràctica Jurídica compleix aquest proper curs 50 anys de Formació Inicial. Un bon moment per adaptar-se al nou marc d’accés a la professió oferint un Postgrau en Pràctica Jurídica totalment adaptat a la realitat professional dels advocats, basat en simulacions i casos reals.

Els coneixements que ofereixen les Facultats de Dret estan orientats a la formació de juristes en general i no tenen en compte les peculiaritats de l’exercici de l’advocacia. Per això l’EPJ de l’ICAB ofereix la formació específica idònia per a tots aquells Graduats en Dret que vulguin aprendre la professió d’advocat. D’una banda els aporta una sòlida base de competències professionals i, de l’altra, els permet complementar-ho amb un període de pràctiques externes.

L’Escola proposa una oferta no només litigant, sinó també d’assessorament i on es treballen les habilitats essencials per a l’exercici pràctic de la professió (atenció al client, empatia, relació amb l’Administració, elaboració de documents, litigació, etc.).

Tot, amb la metodologia del Learning by doing (aprendre fent) en les fases inicials i d’inici de l’especialització i fent valdre el saber fer professional del Col·legi com a  avantatge competitiu.

A més, l’EPJ també dóna la possibilitat de realitzar pràctiques en institucions públiques, despatxos o empreses de caràcter privat. Les pràctiques d’iniciació a la professió que s’imparteixen des de l’EPJ estan homologades pel Consejo General de la Abogacía Española i pel Consell  de l’Advocacia Catalana, per la qual cosa ofereixen una garantia de qualitat, ja que estan subjectes a un control permanent, així com a una revisió i renovació constants.

Les 6 matèries (civil, penal, laboral, administratiu, família i mercantil) permeten als alumnes especialitzar-se com a mínim en dues d’elles.

ACTES COMMEMORATIUS

Amb motiu dels 50 anys de l’Escola de Pràctica Jurídica, el Col·legi ha preparat tot un seguit d’actes commemoratius.  El primer ha estat la Festa d’Estiu , a la qual han assistit més de 400 persones.

Aquesta Festa d’Estiu ha reunit alumnes, ex alumnes i professors que al llarg de cinc dècades han passat per les aules de l’Escola, però també altres col·legiats i col·legiades que han volgut gaudir d’aquesta vetllada en un ambient distès i amenitzat per música en directe. Entre els assistents hi havia el degà de l’ICAB, Oriol Rusca, qui ha volgut destacar la importància de l’Escola “com a referent dels centres post universitaris de pràctica jurídica que millor preparen els advocats per als seu exercici professional”.

L’ocasió ha servit igualment per presentar l’Alumni EPJ, la comunitat dels ex alumnes de l’Escola. L’Alumni EPJ té com a objectiu facilitar un lloc virtual on els antics alumnes de l’EPJ poden intercanviar els seus coneixements i experiències i fer networking.

L’Alumni EPJ comptarà amb espais propis a les xarxes socials Facebook i Linkedin i es podrà seguir a Twitter i Instagram amb l’etiqueta #50AnysEPJ.

També contempla l’organització de diferents activitats,  com ara conferències d’actualitat amb ex alumnes “rellevants”, cursos d’emprenedoria,  webinars -seminaris en línia- o entrevistes d’Orientació Professional i Borsa de Treball.

En paral·lel,  el Col·legi de l’Advocacia de Barcelona vol crear una gran orla commemorativa dels 50 anys de l’EPJ de la qual tots els ex alumnes de l’EPJ d’aquest mig segle de vida poden ser els protagonistes.

A més de la festa i l’orla commemorativa, el Col·legi de l’Advocacia de Barcelona està preparant altres activitats amb motiu dels 50 anys de l’EPJ. Entre d’altres, es farà una exposició retrospectiva a la Biblioteca que inclourà imatges històriques.

També, en el marc del proper Sant Raimon, es farà un seminari específic  amb els directors que ha tingut l’EPJ.  

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *