Interior i ICAB signen un protocol per la resolució de conflictes

Redacció.

El conseller d’Interior, Jordi Jané, i el degà del Col·legi de l’Advocacia de Barcelona (ICAB), Oriol Rusca, han signat aquest matí un protocol per la resolució de conflictes que hagin pogut produir-se entre entre els membres de la Policia de la Generalitat – Mossos d’Esquadra i els advocats col·legiats a l’ICAB durant les seves actuacions professionals en exercici de les seves funcions.

L’ICAB i la Direcció General de la Policia (DGP) van constituir una Comissió Mixta que té entre les seves finalitats la resolució de conflictes que puguin produir-se entre professionals d’ambdues institucions, i és en aquest context en el que s’emmarca l’acord.

Amb aquest conveni ambdues parts faran difusió entre els seus membres d’aquest protocol per tractar i debatre les qüestions conflictives i relacionades amb una actuació professional.

El procés per a resoldre el conflicte consisteix en la participació voluntària de les parts en un procés de diàleg i comunicació. I a aquests efectes es celebrarà una reunió entre les parts que hagin tingut la controvèrsia. A les sessions assistiran també els representants de les dues institucions, els quals intervindran com a mediadors entre les parts.

El procés de mediació no comportarà cap cost econòmic ni per les parts en el procés ni per les institucions signatàries.

La Comissió Mixta ICAB-DGP farà un informe anual de seguiment dels processos per a resoldre conflictes que han estat realitzats, dels centres de treball on s’han produït els conflictes, del compliment dels acords assolits i de totes aquelles qüestions que considerin rellevants en relació amb les controvèrsies que es puguin produir entre els membres d’ambdues institucions.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *