Gordó reivindica la mediació com a eina per resoldre conflictes i demana un canvi cultural

Redacció.
 
El conseller de Justícia, Germà Gordó, en el marc de l’entrega de la segona edició del Premi Dialoga, impulsat per ESADE i el Col·legi de Notaris de Catalunya, ha reivindicat la mediació com a eina per resoldre conflictes, i ha afegit: “És una de les eines clau per a la transformació dels conflictes, que ajuda les parts a diferenciar entres les seves posicions i els seus interessos i necessitats.” A més, ha demanat a la societat catalana un canvi cultural per instal·lar a la societat catalana el win win i ha afegit: “no podem continuar funcionant amb els paràmetres del tot o res. La mediació  permet reduir el desgast personal i material i estalviar temps”.
 Premis Dialoga
A més, Gordó ha destacat el paper de la mediació com a mètode de gestió de conflictes voluntari per evitar l’obertura de processos judicials, així com per posar fi als ja iniciats o reduir l’abast de les seves possibles conseqüències. En aquest sentit, Germà Gordó ha recordat que el Departament de Justícia ha fet de la mediació un dels eixos principals de les seves polítiques, i ha destacat que ara el Govern disposa d’un Pla nacional de la mediació, que té com a objectiu “fer possible el canvi cultural promovent la col·laboració entre diferents col·lectius, fomentar la cohesió social a partir de mesures preventives de resolució de conflictes, impulsar la gestió integral de la mediació i la seva implantació i millorar-ne la qualitat”.
 
El titular de Justícia ha posat èmfasi en el paper dels centres educatius per consolidar la resolució de conflictes a través de la mediació i ha manifestat: “Els centres educatius han de treballar amb un nou paradigma més concorde al món en el qual vivim. És un canvi innovador que ens farà millors com a persones i com a societat”.
 
Germà Gordó ha posat en relleu que “iniciatives com el Premi Dialoga, que posen en comú universitat, col·legis professionals i, en aquest cas, el Govern de Catalunya, ens permetran empènyer i situar la mediació com a instrument eficaç de resolució de conflictes i, així, alinear-nos amb els països més avançats del nostre entorn”.

Germà Gordó ha clos la jornada felicitant els guanyadors del Premi Dialoga, consistent en un treball dut a terme pels estudiants de primer de batxillerat en matèria de mediació, i agraint als centres educatius de Catalunya la seva col·laboració amb el projecte.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *