El Departament de Justícia prepara la implementació de l’oficina judicial a Amposta

Redacció.

El Departament de Justícia està preparant la implementació de l’oficina judicial a Amposta. Per això, avui el director general de Modernització de l’Administració de Justícia, Xavier Fabregat, i el secretari de Govern del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, Jaume Illa, a més del director dels Serveis Territorials del Departament de Justícia a les Terres de l’Ebre, Juan Aixa, han visitat els jutjats i mantingut una reunió informativa amb tots els implicats.

Les sessions s’adrecen al personal de justícia i es duen a terme en dos dies: avui dimecres, 7 d’octubre, i divendres, 9 d’octubre, per tal que hi pugui assistir la totalitat del personal de l’Administració de justícia d’Amposta sense deixar desatesos els jutjats.

En la presentació d’avui s’ha exposat el perquè d’aquest nou model, els quatre àmbits sobre els quals pivota el projecte (organització, recursos humans, TIC i edificis), el calendari d’implementació i la formació i suport que planteja el Departament. A les sessions del dia 9 es donarà a conèixer la relació de llocs de treball (RLT) prevista per a Amposta i el procés d’acoblament del personal a aquesta RLT: normes, fases, tipologia de convocatòries, sistemes d’elecció, etc.

L’oficina judicial es defineix com l’organització de caràcter instrumental que serveix de suport a l’activitat jurisdiccional de jutges i tribunals. Aquest nou model posa en marxa canvis importants en l’organització interna de l’Administració de justícia; fa possible introduir metodologies de treball i criteris de gestió homogenis; permet racionalitzar els mitjans instrumentals, incorporar TIC noves i distribuir les tasques de forma més racional i especialitzada. Tot plegat, en benefici d’una major agilitat en els processos per tal d’oferir un servei més àgil, eficaç i de qualitat a la ciutadania.

El Departament de Justícia va iniciar, al setembre de 2012, la implementació de l’oficina judicial amb el desplegament d’un model parcial a Girona, al qual van seguir Olot, la Seu d’Urgell, Cornellà de Llobregat, el Vendrell i el Prat de Llobregat, on s’ha posat en marxa l’oficina judicial aquest dilluns, dia 5.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *