Advocats en Defensa dels drets dels Animals de l’ICAB i l’ICAT iniciaran accions legals contra ‘l’empaitada d’ànecs’ de Roses

Redacció.

Les Comissions de Protecció dels Drets dels Animals del Col·legi de l’Advocacia de Barcelona (ICAB) i el Col·legi d’Advocats de Tarragona (ICAT) han presentat una instància a l’Ajuntament de Roses sol·licitant la documentació necessària per iniciar accions legals contra l’empaitada d’ànecs, celebrada el passat 16 d’agost en aquesta localitat.

Un dels objectius és identificar a la persona que va participar en aquest acte i que va utilitzar un ànec viu per colpejar i agredir un activista que l’estava gravant.

Per això ambdues Comissions han demanat a l’Ajuntament -en qui recau la responsabilitat civil i/o penal que es pugui derivar d’aquests fets- la identificació de l’agressora, per depurar les responsabilitats administratives  i/o penals que corresponguin. 

En l’escrit adreçat a l’Ajuntament, els advocats en defensa dels Drets dels Animals de l’ICAB i ICAT han demanat l’autorització administrativa per realitzar l’empaitada, la identificació de l’entitat organitzadora de l’acte i de l’empresa subministradora dels ànecs,  l’import total de la subvenció municipal abonada per l’Ajuntament als organitzadors i la factura abonada per aquests a l’empresa que va subministrar els animals.

La instància també sol·licita un informe veterinari de l’ànec maltractat, així com el seu destí, i les diligències d’intervenció de la policia local o, en el seu cas, un altre cos policial, respecte del maltractament de l’ànec. Així mateix, vol saber les mesures de control aplicades per l’Ajuntament per assegurar el benestar dels animals i un certificat del nombre d’ànecs llençats al mar i dels recuperats.

L’ICAB i L’ICAT són els dos únics col·legis d’advocats que actualment tenen Comissió de Protecció dels Drets dels Animals juntament amb els Col·legis d’Advocats de Madrid, Màlaga i Palma de Mallorca.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *