Gordó: “des del Govern s’ha aprovat un acord que inclou l’arbitratge en la contractació pública de la Generalitat”

Redacció.

El conseller de Justícia, Germà Gordó, que ha clos aquest matí la presentació de la Cort Arbitral de Catalunya, ha manifestat: “des del Govern hem treballat  en dues possibilitats. D’una banda, impulsar la Cort Arbitral de Catalunya, un òrgan que ha de representar el conjunt del territori català i que ha d’esdevenir un òrgan de referència internacional amb l’objectiu de millorar en matèria d’arbitratge, ja que cada any anem a menys. I des del Govern, hi podem fer poc, ja que no tenim cap competència”.

El conseller Gordó amb Marín, Llarena, Ollé i Valls
El conseller Gordó amb Marín, Llarena, Ollé i Valls

“D’altra banda —ha dit Gordó—  també hem aprovat un acord, el passat 1 de setembre, que inclou l’arbitratge en la contractació pública de la Generalitat de Catalunya,  un àmbit des del qual volem marcar tendència”.  Sobre aquesta qüestió, el titular de Justícia ha afegit: “queda palès amb aquestes actuacions que el Govern català creu en un camí diferent al de la via judicial ordinària”.

Sobre la creació de la Cort Arbitral de Catalunya, ha reconegut que “el camí ha estat llarg, però avui ho posem damunt la taula i obrim un nou escenari. A partir d’ara tindrem una clara alternativa a la justícia ordinària més enllà de la mediació”.

A més a més, ha assegurat que Catalunya ha de ser un país modern que doni alternatives a la justícia ordinària. Sobre aquest punt, s’ha aturat per detallar que s’està avançant d’una manera positiva en la mediació, ja que el 50 % dels expedients que hi ha a l’Estat espanyol es desenvolupen a Catalunya. També s’ha referit al paper que juguen els jutjats de pau i ha recordat que “una manera de treure expedients dels tribunals ordinaris de justícia és donar també competències als jutges de pau”.

Finalment, el conseller Gordó ha afirmat que “des del Govern tenim la intenció d’impulsar tots els camins alternatius a la via judicial i per això  amb la creació de la Cort Arbitral hem de trobar el punt d’inflexió al paper que  ha representat l’arbitratge a Catalunya”.

Han participat a l’acte també el president de la Cort d’Arbitral de Catalunya, José Antonio Marín; el president de l’Audiència de Barcelona, Pablo Llarena; el degà del Col•legi de Notaris de Catalunya, Joan Ollé; i el president del Consell General de Cambres Catalanes, Miquel Valls. I hi han assistit el director general de Dret i d’Entitats Jurídiques del Departament, Jordi Cabré, la directora del Centre d’Estudis Jurídics i Formació Especialitzada, Bibiana Segura; i la directora del Centre de Mediació en Dret Privat de Catalunya, Rosa Torre, entre d’altres autoritats.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *