L’ICAB considera intolerable que es menystingui als advocats del Torn d’Ofici

Redacció.

El Col·legi de l’Advocacia de Barcelona (ICAB) exigeix respecte i un tracte digne per a tots els advocats i amb especial menció a aquells que presten el servei del Torn d’Ofici. Aquesta corporació fa aquest comunicat arran del contingut de la sentència dictada pel TS que resol definitivament el conegut cas dels locals ‘Riviera i Saratoga’.

En la sentència inicial dictada per la Secció 9a de l’Audiència Provincial, objecte del recurs que ara resol el Tribunal Suprem,  textualment s’indica que: “en el momento de una detención la representación que se puede hacer el cliente es que la alternativa de un abogado de oficio le suponga no salir bien parado del asunto

L’ICAB considera que cal ser curós quan es fa menció al paper de l’advocat en l’exercici del dret de defensa, per tal que no pugui desprendre’s un menysteniment per la tasca que desenvolupa i, en especial, quan mitjançant el servei del torn d’ofici i d’assistència al detingut, es garanteix el dret a la tutela judicial efectiva que consagra la Constitució. L’ICAB defensa que tots els advocats i les advocades, en rebre un encàrrec professional, assumeixen la defensa amb total responsabilitat i capacitat professional sense fer cap mena de distinció sobre quan actuen d’ofici o a instàncies de designa de particular.

Per altra banda, aquesta Corporació vol posar també de manifest que, qualsevol imputació a un advocat en el desenvolupament de la seva activitat ha de tractar-se amb especial rigor ja que pot comportar uns greus i  irreparables efectes en el prestigi i la imatge social de la professió. En aquest cas, el Tribunal Suprem ha absolt definitivament els tres advocats inicialment condemnats.

1 comment

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *