L’arbitratge resolt els conflictes de les petites i mitjanes empreses

Redacció.

La seu de PIMEC a Barcelona va acollir ahir dimecres la conferència de Jesús de Alfonso, president del Tribunal de Barcelona (TAB), per analitzar les problemàtiques de les empreses a l’hora de resoldre els seus conflictes.

Antoni Cañete, secretari general de PIMEC, va presentar la conferència de De Alfonso tot destacant la importància d’incorporar la clàusula arbitral en els contractes. Cañete va afegir que PIMEC fa temps que observa que un nombre significatiu de conflictes empresarials no són resolts per les pimes per la inversió de temps i recursos financers que els representa haver de recórrer a la Justícia ordinària. Això es tradueix, al cap del temps, en ineficiències o afectacions en la bona marxa dels negocis i pèrdua de competitivitat.

La conferència del president del TAB, Jesús de Alfonso,va començar explicant quins són els orígens dels conflictes i com evitar-los alhora també d’exposar les males i bones conductes empresarials. A partir d’aquí va ressaltar que l’arbitratge és un procés de justícia privada, voluntari per la parts i amb força executiva mitjançant el laude.

De Alfonso va mencionar que l’arbitratge resolt els conflictes empresarials per qualsevol nivell monetari i que el TAB té un procediment de dos mesos de duració per les pimes amb un 30% de descompte per a conflictes fins a 30.000€. En conclusió, l’arbitratge esdevé més ràpid i econòmic que la justícia ordinària.

Pel que fa a la institució del TAB, Jesús de Alfonso va subratllar que és una entitat neutral que compte amb àrbitres amb més de 15 anys d’experiència i que estan especialitzats en problemàtiques concretes.

PIMEC amplia amb l’arbitratge els serveis d’assessorament jurídic i laboral per a la pime, orientats a la resolució de conflictes i a les problemàtiques que pateixen les empreses.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *