Germà Gordó reivindica l’ús del català en les proves per accedir al títol professional d’advocat

Redacció.
El conseller de Justícia, Germà Gordó, ha presidit aquesta tarda l’acte de lliurament dels títols professionals d’advocat que, per primera vegada, s’han expedit a Catalunya i que permetran als nous advocats exercir la professió una vegada s’hagin incorporat a un col·legi professional. El conseller ha reivindicat que aquestes proves es facin també en català i ha afegit que “aquesta és una demanda que al seu dia no vam aconseguir i que va en contra de la cooficialitat de les llengües. Gordó ha recordat que, en canvi, “la nostra demanda per territorialitzar aquestes proves sí que es va assolir”. I en aquest sentit, ha volgut agrair al Col·legi d’Advocats de Barcelona que acollís, el passat mes de maig, aquestes proves que per primera vegada es feien a Barcelona de forma descentralitzada.
El conseller de Justícia ha estat l’encarregat de lliurar els títols professionals d’advocat que, per primera vegada, s’han expedit a Catalunya i que avui han recollit prop de 140 aspirants a advocat
El conseller de Justícia ha estat l’encarregat de lliurar els títols professionals d’advocat que, per primera vegada, s’han expedit a Catalunya i que avui han recollit prop de 140 aspirants a advocat
En el seu parlament davant dels prop de 140 nous advocats i les seves famílies, Germà Gordó s’ha lamentat de “no haver pogut aconseguir que les proves incorporessin preguntes relatives al dret específic de Catalunya com ara el dret civil català i el dret públic”, però ha afirmat que “amb el diàleg ens en sortirem tant pel que fa a la llengua com pel que fa al dret propi”.
Gordó ha encoratjat els nous advocats a “no actuar només en auxili dels nostres clients, sinó a anar més enllà i actuar en auxili de tota la societat”. Així mateix els ha instat a interioritzar que “anar als tribunals ha de ser la darrera opció: primer hem de dialogar, mediar per l’acord, el pacte”.

Aquesta tarda, al Centre d’Estudis Jurídics i Formació Especialitzada (CEJFE), prop de 140 aspirants dels 403 que van superar les proves realitzades el passat mes de maig a la seu del Col·legi d’Advocats de Barcelona (ICAB) han recollit el diploma que els acredita per poder accedir a la professió d’advocat. A aquestes proves, s’hi van presentar 425 aspirants.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *