L’ICAB denuncia la vigència de les taxes judicials per a PIMES i autònoms

Redacció.

El Col·legi de l’Advocacia de Barcelona (ICAB) demana que es derogui la Llei 10/2012 de taxes judicials per tal que autònoms i les petites i mitjanes empreses -que facturin fins a 10 milions d’euros- estiguin exemptes del seu pagament per  exercir la potestat jurisdiccional.

El 20 de novembre de 2015 es commemora el tercer aniversari de l’entrada en vigor de la Llei de taxes judicials, per això l’ICAB es manifesta un cop més en contra d’aquesta mesura perquè suposa una vulneració del principi de tutela judicial efectiva.

Aquesta Corporació també  demana la derogació de la Llei catalana de taxes judicials, ja que si bé el Decret llei de modificació de la llei de taxes judicials (del 3 de juny de 2014) exclou als ciutadans i autònoms —persones físiques—  del pagament de la taxa, les petites empreses que facturen més d’un milió d’euros segueixen obligades al seu pagament.

Per això, l’ICAB alerta un cop més que l’existència de taxes judicials pot fer que el sector empresarial acabi repercutint el cost de la taxa en els consumidors.

Tal com mostra l’Informe de la Justícia 2015, que el Col·legi de l’Advocacia de Barcelona va presentar el passat 12 de novembre, les taxes judicials han actuat com a mecanisme dissuasori i limitador de l’accés a la justícia. Aquest Informe mostra que l’efecte de les taxes s’ha notat especialment en els àmbits Contenciós-Administratiu i Civil.

Per aquest motiu l’ICAB realitzarà durant tot el 20 de novembre a twitter i a les xarxes socials una campanya contra les taxes judicials amb l’etiqueta #3anyscontralestaxes.

D’altra banda, l’ICAB es congratula del treball realitzat per aconseguir que les persones físiques estiguin exemptes del pagament de les taxes judicials, fet que es va convertir en una realitat amb motiu de l’entrada en vigor del Reial decret llei per modificar les taxes judicials, que va entrar en vigor el febrer de 2015.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *