Alter Mútua celebra els seus 175 anys apostant per la seva expansió nacional

Redacció.

L’asseguradora dels advocats, Alter Mútua celebra el seu 175 aniversari apostant per la seva expansió a tot el territori nacional amb l’objectiu de donar servei a tots els advocats de l’Estat. Per això promou la signatura de convenis de col·laboració amb 23 Col·legis d’Advocats de tota Espanya per facilitar l’accés de les seves prestacions a tots els lletrats. El pròxim divendres 27 de novembre es celebrarà un acte institucional al Col·legi de l’Advocacia de Barcelona amb motiu dels 175 anys d’Alter Mútua.

Alter Mutua

La Mutua s’ha posicionat com l’entitat alternativa al Règim Especial de Treballadors Autònoms (RETA) a tot el territori nacional espanyol amb el 55% de mutualistes de caràcter alternatiu al RETA. Actualment, Alter Mútua compta amb 26.072 mutualistes i assegurats, dels quals el 95% són de Catalunya; 130.838 pòlisses en vigor i 189.737 expedients tramitats a l’any 2014.

Alter Mútua s’ha consolidat demostrant la seva solvència sent 2,48 vegades superior al ràtio de liquiditat mínim legal exigit, a més d’augmentar la seva facturació en quotes situant-se en 34,35 milions d’euros, un 35,82% d’increment acumulat. A més, l’asseguradora ha experimentat un increment anual mitjà del 22% en la despesa destinada a la jubilació de mutualistes i d’un 120% d’increment acumulat en els últims 5 anys.

175 Aniversari d’ Alter Mutua

L’experiència d’Alter Mútua durant aquests 175 anys acredita a l’entitat asseguradora d’advocats i per advocats com la més antiga de l’estat espanyol.

Una mútua que es caracteritza i diferencia per oferir les quotes en règim alternatiu al RETA més econòmiques, donar l’oportunitat a que cada advocat decideixi quan finalitza la seva cobertura, oferir l’oportunitat de que els advocats puguin disposar dels seus estalvis per la jubilació a partir del segon any i així evitar estar lligat de per vida si en algun moment deixa de ser mutualista, i fer possible que els mutualistes no estiguin sotmesos a la inestabilitat del sistema econòmic ja que cada advocat d’Alter Mutua paga la seva pròpia pensió.

Per celebrar el 175 aniversari, Alter Mútua organitza el proper divendres 27 de novembre un acte commemoratiu al Col·legi de l’Advocacia de Barcelona, en el qual participaran diversos representants de l’advocacia. A més, el doctor Bonaventura Clotet i Rafael Argullol, oferiran una conferencia sota el títol ‘La metamorfosis del cos’.

Reconeixements

Amb motiu del 175 aniversari d’Alter Mútua, l’asseguradora dels Advocats, ha estat guardonada amb la Creu de Sant Jordi pel Govern de la Generalitat, pels seus valors de solidaritat, ajuda mútua i consciencia col·lectiva. Es tracta d’un dels màxims reconeixements que pot rebre una persona o entitat per part de la Generalitat.

La Mútua exerceix una modalitat asseguradora de caràcter voluntari, alternatiu i complementari al sistema públic de la Seguretat Social. Aquesta distinció posa de manifest el ferm compromís de continuar amb la consecució d’una societat millor, d’anar incorporant les preocupacions socials i els drets humans com a part de l’estratègia per al compliment de la finalitat com asseguradora.

Sobre Alter Mútua

La Mútua va néixer el 29 d’octubre de 1840 com Associació de Socors Mutus dels Advocats de Catalunya. Al 1866 la crisis i les revoltes revolucionaries van provocar la suspensió temporal de l’activitat de la institució i després de 96 anys des del seu naixement, al 1928, va aconseguir remuntar i va aconseguir els 900 mutualistes. El 18 de febrer del 1941 la Junta de Govern del Col·legi de Barcelona va acordar l’obligatorietat de ser mutualista per a col·legiar-se, una decisió que va ser clau per impulsar la Mutua. Al 1982 l’asseguradora va passar a dir-se Mutua de Previsión Social de los Abogados de Cataluña i va començar la seva expansió per tot el territori català a través d’acords amb Col·legis d’Advocats.

Al 1988 va ser l’etapa de consolidació i creixement de la Mútua amb l’obligatorietat de que els advocats catalans havien d’afiliar-se a les dos mútues: Alter Mútua i Mutualidad General de la Abogacía. Amb l’entrada en vigor d’aquesta Llei, tot advocat en exercici per compte propi havia d’escollir necessariament per la seva previsió social obligatòria o bé l’opció pública, Règim Especial de Treballadors Autònoms (RETA), o bé qualsevol de les dos mútues privades, Mutualidad General de la Abogacía o Alter Mútua.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *