L’ICAB participa per primer cop a ‘La Marató de Tv3’

Redacció.

El Col·legi de l’Advocacia de Barcelona (ICAB) ha organitzat diferents activitats amb l’objectiu de recaptar fons per a ‘La Marató de TV3’, que enguany se celebrarà el  diumenge 13 de desembre i estarà dedicada a la diabetis i l’obesitat. El Col·legi se suma d’aquesta manera i per primer cop a ‘La Marató de TV3”.

Així, amb  l’objectiu d’ajudar a resoldre dubtes jurídics a la ciutadania derivats de patir una malaltia, el Col·legi de l’Advocacia de Barcelona realitzarà un Servei d’Orientació Jurídica –amb la participació d’advocats voluntaris- per tal que els ciutadans que vulguin fer una consulta prèvia a un advocat ho puguin fer de les 11 a les 13h, de manera gratuïta, a la seu col·legial (Mallorca, 283).

També, a les 11h, a la 8a planta del Col·legi, tindrà lloc la conferència gratuïta Malalties metabòliques i capacitat d’obrar en la qual hi participaran el fiscal coordinador d’incapacitats, Víctor Alegret, i el cap del Servei d’Endocrinologia de l’Hospital de Sant Pau, Alberto De Leiva Hidalgo. L’acte estarà moderat per l’advocat i president de la Secció de Dret Sanitari del Col·legi de l’Advocacia de Barcelona, Josep Corbella Duch.

Entre les activitats programades per recaptar fons per a ‘La Marató’, a més,  l’ICAB i ‘Cases Singulars’ obriran les portes del Palauet Casades, seu dels advocats de Barcelona –situat al carrer de Mallorca 283- per tal que els ciutadans coneguin a través de visites guiades el patrimoni artístic d’aquest edifici singular d’estil eclèctic amb trets modernistes de l’Eixample barceloní. Es programaran tres visites guiades en grups a les 11, 12 i 13 hores. Durant les visites hi haurà l’actuació d’un mag, per tal de fer d’aquesta una activitat en família de la que en puguin gaudir també els nens. 

A més, cada visita, d’aproximadament 45 minuts, es clausurarà amb una breu actuació musical d’alumnes de l’Escola Eòlia. Per cada persona que visiti el Palauet, l’ICAB i Cases Singulars faran una aportació de 5 euros per a ‘La Marató’.

Paral·lelament, el Col·legi obrirà un número de compte perquè els col·legiats/des que ho desitgin puguin fer les seves aportacions a ‘La Marató’. Podran fer-ho per ingrés o transferència al compte Bantierra: ES95 3191 0500 0545 7915 5021 fent constar  el nom, número de col·legiat i indicant ‘Marató’ en el concepte.

Així mateix, durant la setmana de ‘La Marató’ i el mateix 13 de desembre s’instal·larà una urna perquè els ciutadans i col·legiats que ho desitgin puguin fer les seves aportacions voluntàries per a la causa.

A través de totes aquestes iniciatives, el Col·legi vol aportar el seu gra de sorra a una iniciativa tan solidària com és ‘La Marató’, que ja ha esdevingut una tradició més de la nostra societat. 

Cal recordar que l’ICAB participa i destina fons a diferents activitats solidàries. Així per exemple, cada any dóna el 0,7 del seu pressupost a projectes de caire jurídic que es realitzen en països empobrits o en vies de desenvolupament. Participa periòdicament en les campanyes de donació de sang de Creu Roja i de recollida de menjar per al Banc d’Aliments, amb la compra de caramels softfruit de la Fundació ‘Càncer y Vida’, organitza el Mercat Solidari dins les festes commemoratives del seu patró,  Sant Raimon de Penyafort, i compta amb la Fundació Ignasi de Gispert, que ofereix ajuda als advocats que es troben en una situació econòmica difícil.  També dóna difusió a  campanyes solidàries i iniciatives que realitzen diferents ONG a través dels seus canals de comunicació.

El Col·legi de l’Advocacia de Barcelona es troba enguany en un moment especial al celebrar el 50è aniversari de la creació de la seva Escola de Pràctica Jurídica. Una de les primeres d’Espanya i una de les més reconegudes arreu de l’Estat espanyol. A l’Escola de Pràctica Jurídica de l’ICAB s’imparteixen sis especialitats del Dret (Civil, Penal, Laboral, Administratiu, Mercantil i Família) que permeten a l’alumne especialitzar-se en dues d’elles.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *