L’ICAB acosta el món del Dret a estudiants de primària

Redacció.

El Col·legi de l’Advocacia de Barcelona (ICAB) va dur a terme el passat dijous una jornada reivindicativa per commemorar el ‘Dia universal dels Drets Humans”. Enguany aquesta corporació ha convidat a diferents escoles del Barcelonès per tal que els alumnes de cinquè i de sisè de primària coneguin quin drets estan recollits en la “Declaració dels Drets Humans’ i per conscienciar a les generacions futures de què la seva veu és molt important per aconseguir que els drets humans es respectin i s’acompleixin.

En la jornada celebrada a l’ICAB hi ha participat la vicedegana de l’ICAB, Rosa Maria Barberà, el president de l’Associació de les Nacions Unides a Espanya (ANUE), Eduard Sagarra, els quals han exposat de forma planera i senzilla què és el Dret, per a què serveix, així com els drets que es recullen en la declaració dels Drets Humans. També ha comptat amb la col·laboració  de Roser Capdevila, dibuixant i autora, entre d’altres obres de “Les tres bessones” i de Jordi Gil, periodista i presentador de l’informatiu Info-K de TV3, qui ha actuat com a mestre de cerimònia de la jornada.

JornadaDretsHumans_DSCF4371

Saber què diu la Declaració dels Drets Humans és essencial. No es tracta només de saber que hi ha una carta dels drets humans que es va fer el 1948 en un context històric concret, cal saber què diu, quins drets es recullen, per fer-los prevaldre. Per això l’ICAB considera essencial acostar el món del dret als més joves. Malauradament queda molt de camí a recórrer en matèria de drets humans…per aquest motiu és essencial que els més petits coneguin quins drets i deures tenen com a persones que formen part de la societat. Ells són la generació del futur i tenen molt a fer i a dir perquè els drets humans s’acompleixin”, ha exposat la vicedegana del Col·legi de l’Advocacia de Barcelona.

Per la seva banda, Eduard Sagarra, ha explicat la diferència entre immigrant, refugiat, asilat, atesa l’onada de persones que estan arribant a Europa procedents dels diferents països en Guerra, ja que la declaració dels drets humans recull la responsabilitat i deure d’ajudar les persones que emigren del seu país per qüestions polítiques i humanitàries.

Capdevila ha explicat un conté als alumnes de les escoles que va visitar l’ICAB -Col·legi Mary Ward,  Col·legi Badalonès, Col·legi Estalislao de Kostka i Col·legi SIL- que ha servit per conèixer alguns dels drets que té la infància com a punt de partida per iniciar un col·loqui entre els alumnes de primària. En finalitzar aquesta jornada s’han donat a conèixer els guanyadors del concurs literari que el Col·legi de l’Advocacia de Barcelona va convocar de forma especial per aquesta jornada.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *