Carta del lector: Figueres necessita un Jutjat de Vigilància Penitenciària

Per Josep M. Loste.

La ciutat de Figueres, capital de la comarca històrica de l’Alt Empordà, té actualment gairebé 50.000 habitats (exactament 45.123) i disposa, en el seu terme municipal des de 2014, d’una presó molt important, el Puig de les Basses, amb una població reclusa de  més de  mil persones. Aquest és un centre penitenciari que dona servei a tota la demarcació de Girona, a la Regió de Girona i, fins i tot, a territoris de més enllà de la Tordera. Doncs bé, al meu entendre, i per tal de descongestionar els Jutjats de Figueres, per a millorar el funcionament de la justícia, pel bé dels operadors judicials i de tots els ciutadans en general; i perquè és una infraestructura bàsica per a la ciutat de Figueres, per a la comarca de l’Alt Empordà (que té 68 municipis i ja arriba als 140.214 habitats) per al Partit Judicial de Figueres (amb 63 municipis i una població molt similar a la comarca de l’Alt Empordà) i, en general, per a tota la demarcació de Girona és urgent la creació d’un Jutjat de Vigilància Penitenciària a Figueres.

Ara, de cara a les eleccions del 20-D seria el moment que els diversos partits polítics, forces polítiques i coalicions es definissin sobre la exigència (al meu entendre és una necessitat social urgent) de crear aquest  Jutjat de Vigilància Penitenciaria a la capital de l’Alt Empordà, una zona transfronterera molt estratègica i amb moltes mancances socials. Ara seria el moment d’instar la Conselleria de Justícia de la Generalitat, perquè, a la vegada, aquesta instés el Ministeri de Justícia i el CGPJ a la creació, al més aviat possible, d’aquest òrgan judicial tan necessari i anhelat per la població empordanesa, gironina i catalana.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *