El Col·legi d’Advocats de Girona presenta la Comissió de Protecció dels Drets dels Animals

Redacció.

El Col·legi d’Advocats de Girona ha decidit crear la seva pròpia Comissió de Protecció dels Drets dels Animals. “Cada vegada hi ha més persones que s’oposen al maltractament animal i mai abans s’havia qüestionat de manera tan raonada i àmplia la nostra relació amb aquests éssers vius”, assegura l’advocada especialista en Dret Animal i portaveu de la nova Comissió, Marina Vall-llosada, que alerta que “el nivell de violència cap als animals és molt elevat. No cal oblidar que diversos estudis en criminologia han demostrat que els desordres de conducta de persones antisocials han estat relacionats amb el maltractament cap als animals, per la qual cosa els especialistes subratllen que aquest fenomen no s’ha de passar per alt”. Per a Vall-llosada “encara que cada vegada hi ha més gent implicada i compromesa a donar una solució, és necessari que es doni solució a través del Dret i l’educació”. Per això la nova Comissió organitzarà actes oberts al públic sobre la necessitat de millorar les condicions de vida dels animals i eradicar el seu maltractament, no només a través de les lleis, sinó també de la conscienciació social.

El degà de l’ICAG, Carles McCragh i l’advocada especialista en Dret Animal, Marina Vall-llosada
El degà de l’ICAG, Carles McCragh i l’advocada especialista en Dret Animal, Marina Vall-llosada.

La recentment creada Comissió de Protecció dels Drets dels Animals del Col·legi d’Advocats de Girona se sumarà a les accions iniciades per les seves homòlogues dels Col·legis de Barcelona i Tarragona, perquè deixin d’utilitzar-se ànecs vius en la polèmica empaitada de la Festa Major de Roses. El passat mes d’agost, una noia que participava en l’acte va agredir una activista que l’estava gravant amb un ànec viu, un vídeo que es va fer viral i que va donar la volta al món. A conseqüència d’aquest fet, les Comissions de Protecció i Defensa dels Animals dels Col·legis d’Advocats de Barcelona i Tarragona, han iniciat accions per denunciar aquest acte, a les quals s’hi adherirà la nova Comissió del Col·legi de Girona.

La nova Comissió té com a objectiu que els professionals del Dret aportin els seus coneixements en temes de Dret Animal per contribuir a millorar les condicions de vida dels animals i promoure la promulgació de lleis que els protegeixin. “El Dret sol reflectir les preocupacions de la humanitat i és per aquesta raó que el Dret Animal, que té per finalitat la protecció de l’animal com a entitat física individualitzada viva i sensible, ha aconseguit un desenvolupament vertiginós a nivell mundial”, ha explicat el degà del Col·legi d’Advocats de Girona i president de la nova Comissió, Carles McCragh, després de constatar que “l’indicatiu que ha augmentat la sensibilitat social respecte a la protecció dels animals és una creixent visibilitat dels assumptes sobre animals en el sistema legal en diferents parts del món”.

La de Girona és la tercera Comissió d’aquestes característiques que es crea en un Col·legi d’Advocats català, després de Barcelona i Tarragona, i la sisena de tot l’Estat espanyol, després de Madrid, Málaga i les Illes Balears.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *