Victoria Ortega Benito, escollida presidenta del Consell General de l’Advocacia Espanyola

Redacció.

Victoria Ortega, nova presidenta del CGAE
Victoria Ortega, nova presidenta del CGAE

Victoria Ortega Benito ha estat escollida com la nova presidenta del Consell General de l’Advocacia Espanyola en el Ple celebrat aquest matí per 47 vots d’un total de 83 emesos, dels quals només un ha estat en blanc. Victoria Ortega ha obtingut la majoria absoluta amb el 56,62% dels vots dels degans dels Col·legis d’Advocats, davant dels 21 vots (25,30%) obtinguts per Francisco Javier Lara, degà del Col·legi d’Advocats de Málaga.

Per la seva part, Marcos Camacho, degà del Col·legi d’Advocats de Jerez de la Frontera, i Pere Lluís Huguet, degà del Col·legi d’Advocats de Reus, han obtingut cada un 7 vots (8,43%). Mentre que la candidata Vanessa González Fornas no ha obtingut cap vot.

La nova presidenta del Consell ha sigut escollida entre les cinc candidatures presentades pels degans dels 83 col·legis d’advocats d’Espanya encarregats de prendre la decisió. Després de la votació, i la proclamació del guanyador, s’ha suspès el Ple, que es reprendrà el 28 de gener amb la presa de possessió.

L’actual president del Consell General de l’Advocacia, Carlos Carnicer, va anunciar el passat mes d’octubre que no es presentaria per la reelecció, després d’haver complert 3 mandats consecutius (havent sigut escollit el 2001 i reescollit el 2006 i el 2011).

La primera dona que presideix el Consell General de l’Advocacia Espanyola va néixer a Palència el 1958. Victoria Ortega és doctora en Dret per la Universitat de Valladolid. Advocada en exercici des de 1981, ha sigut degana del Col·legi d’Advocats de Cantàbria entre el 2000 i el 2008, vicepresidenta del Consell General de l’Advocacia Espanyola entre 2002 i 2008, i secretària general d’aquest organisme des del febrer de 2011 fins a desembre del 2015, data en la que va abandonar el càrrec per concórrer a les eleccions.

És, a més, una del dotze consells electes del Consell, escollida pel Ple del Consell General de l’Advocacia Espanyola al febrer del 2009 i reescollida el març del 2014. Ha sigut vocal a la Comissió Institucional per la determinació, estudi i proposta dels elements essencials de la nova Llei de Planta i Demarcació Judicial del Ministeri de Justícia, creada al maig del 2010.

En relació amb la seva activitat acadèmica, Victoria Ortega Benito és professora titular de Dret Processal a la Universitat de Cantàbria des de 1992, i ha realitzat diverses publicacions i texts monogràfics sobre Dret Processal i Administratiu.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *