La RJC alerta que la reforma societària és la més rellevant i ambiciosa dels últims vint anys

Redacció

300 persones assisteixen avui i demà a la Jornada sobre la ‘Reforma de les societats de capital i millora del Govern Corporatiu: balanç d’un any d’aplicació’ que organitza la Revista Jurídica de Catalunya al Col·legi de l’Advocacia de Barcelona.

L’objectiu d’aquestes jornades és debatre els substancials canvis que s’han produït en el règim de les societats mercantils. Aquestes jornades també serveixen com a presentació del llibre “Reforma de les societats de capital i millora del Govern Corporatiu: balanç d’un any d’aplicació’.

La jornada s’organitza en taules rodones formades per més de quaranta ponents experts en matèria societària, combinant en cada taula magistrats, advocats i acadèmics.

JornadaJRC_6714 (2)

En aquesta primera jornada de la Revista Jurídica de Catalunya s’ha alertat que estem davant la reforma societària més rellevant i ambiciosa dels últims vint anys, ja que modifica substancialment el règim dels òrgans de la majoria de les empreses en forma societària (anònimes i limitades, cotitzades i no cotitzades), redimensionant els habituals conflictes entre majoria i minoria.

En el marc d’aquestes jornades es debatran temes clau com les “Noves obligacions dels administradors derivades dels seus deures de diligència i de lleialtat”; la “Casuística de responsabilitat societària i concursal dels Administradors”;  “La remuneració dels administradors  i especialitats de la dels consellers delegats i executius”; les “Novetats fiscals i laborals de la remuneració d’administradors”; la “Delimitació de l’administrador de fet i administrador ocult”; “Nous criteris dels jutges de Catalunya i d’Espanya sobre impugnació d’acords socials”; “Les competències de la junta general en matèria de gestió”; el “Dret al dividend i els efectes de la manca de repartiment de guanys”; i el “Dret de vot i conflictes d’interès dels socis”.

La jornada ha estat inaugurada aquesta tarda per part d’ Oriol Rusca Nadal,  degà del Col·legi de l’Advocacia de Barcelona; de Josep-D. Guàrdia Canela, president de l’Acadèmia de Jurisprudència i Legislació de Catalunya; Eugeni Gay Montalvo, director de la Revista Jurídica de Catalunya,  de Daniel Vázquez AlbertJosé Manuel Calavia Molinero; directors del llibre “Reforma de les societats de capital i millora del Govern Corporatiu: balanç d’un any d’aplicació’.

Mentre que la clausura tindrà lloc el divendres 5 de febrer, a les 13h a càrrec del director de la Revista Jurídica de Catalunya  i de Javier Moscoso del Prado, president del Consell editorial de Thomson Reuters Aranzadi. Tot seguit realitzarà una conferència cloenda el magistrat del Tribunal Suprem, Pedro Vela Torres, explicant la posició d’aquest Tribunal sobre els canvis en el règim societari.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *