El GAJ Barcelona organitza una ponència sobre la Circular 1/2016 de la Fiscalia

Redacció.

El Grup d’Advocats Joves de l’Il·lustre Col·legi de l’Advocacia de Barcelona organitza el pròxim dilluns 15 de febrer a les 19h30 una ponència on es debatrà la Circular de la Fiscalia nº 1/2016 en el marc dels programes de compliment normatiu.

L’esperada publicació d’aquesta Circular 1/2016 pretén introduir les guies per les quals la Fiscalia exercirà l’acusació contra les persones jurídiques i la possible responsabilitat penal dels agents de compliment normatiu, també anomenats compliance officer, entre d’altres.

Aquesta circular suposa una guia d’actuació pels fiscals, essent així el marc de referència per tal d’interpretar les modificacions introduïdes per la reforma del Codi Penal d’aquest darrer 2015, en l’àmbit de la responsabilitat penal de les persones jurídiques.

La ponència serà impartida per Josep María Coll, Il·lm. Magistrat de la Secció 4ª de l’Audiència Provincial de Barcelona, i Miquel Fortuny, advocat i soci del despatx Fortuny Legal. L’objectiu d’aquesta ponència és l’anàlisi dels criteris utilitzats per la Fiscalia a l’hora d’interpretar els requisits que els programes de compliment normatiu en l’àmbit penal, coneguts com Compliance Programs, han de contemplar.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *