50 anys de l’Escola de Pràctica Jurídica, Mercat Solidari i els homenatges protagonitzen el Sant Raimon 2016 de l’ICAB

Redacció.

El Col·legi de l’Advocacia de Barcelona (ICAB) dóna el tret de sortida a la vintena d’actes per festejar el seu patró, Sant Raimon de Penyafort.

50è aniversari de l’Escola de Pràctica Jurídica

En el marc d’aquesta festivitat es realitzaran diversos actes commemoratius del 50è aniversari de l’Escola de Pràctica Jurídica (EPJ), un espai de formació que ha permès a molts advocats iniciar-se en l’exercici de la professió després de realitzar el Postgrau de Pràctica Jurídica. Precisament per celebrar aquesta fita, l’ICAB realitza a partir del 10 de febrer una exposició sobre els 50 anys de l’EPJ, a la Biblioteca i organitza un Simpòsium internacional, els dies 18 i 19 de febrer a la seu del Col·legi (Mallorca 283, 8a planta). L’objectiu d’aquest certament és analitzar el model europeu d’educació superior: 3 anys+2 anys de Màsters versus els 4 anys de grau. També es donaran a conèixer els requisits (formatius i legals) per exercir en un altre Estat membre.

Jornada solidària

Un any més, l’ICAB dedica una jornada a la solidaritat dins els actes programats per Sant Raimon de Penyafort. Serà el dilluns 15 de febrer quan el Centre de Formació del Col·legi (Mallorca 281) es convertirà en un Mercat amb estands de productes d’una vintena de ONG. L’objectiu es donar informació i recaptar diners per projectes en favor de la infància, gent gran, persones malaltes, etc. Cal recordar que la Fundació Degà Ignasi de Gispert, que treballa en favor de companys advocats que bé per malaltia o altres circumstàncies necessiten ajuda, també tindrà el seu estand.

El Mercat Solidari de l’ICAB, que enguany arriba a la IV edició, estarà obert de les 10 a les 20h per tal que el màxim número de persones hi puguin fer les seves aportacions. Per incentivar les compres, el Col·legi sortejarà tres xecs del Centre Comercial Diagonal-Mar.   

Homenatges

La Festa del patró dels advocats també és un moment d’homenatge als 544 advocats que enguany compleixen 25 anys d’exercici de la professió i als 53 que compleixen les noces d’or. Serà en el marc de la Sessió Solemne que tindrà lloc el 19 de febrer, al Palau de Congressos de Catalunya, i que reunirà de nou en un únic acte a les dues generacions d’advocats. Posteriorment tindrà lloc el sopar de Gala tipus còctel.

Premis i medalles del Col·legi

Una de les novetats d’aquests Sant Raimon és que les medalles del Col·legi així com el lliurament dels guardons als guanyadors dels Premis Feixó Carreras, Ferrer Eguizábal i Memorial Degà Roda i Ventura  i del  Concurs d’Oratòria Amadeu Maristany es donaran a conèixer en el marc d’un acte propi (i no durant la Sessió Solemne), que tindrà lloc el 16 de febrer, a les 19h, a l’ICAB.

Internacionalització de l’advocacia

El Col·legi de l’Advocacia de Barcelona continua apostant per la internacionalització. Per això un any més es celebren “Les Trobades  de Barcelona. Memorial Jacques Henry 2016” amb l’objectiu d’analitzar la “llibertat versus seguretat a la Unió Europea”, atès el context actual. Per aconseguir-ho es duran a terme dues taules rodones, una que estarà dedicada a l’asil i els drets dels refugiats i l’altra se centrarà en les accions de cooperació judicial.

Activitats culturals i esportives

En relació a les activitats culturals, cal destacar l’adaptació que la companyia estable de teatre de l’ICAB ha fet de l’obra de La Cubana “Cómeme el Coco negro” sota el títol “Cómeme el Coco letrado”. Les funcions es representaran els dies 10 i 11 de febrer, a les 21 hores a la Sala d’Actes de la seu col·legial. Les entrades es poden comprar a un preu de 6,05 euros (IVA inclòs) cadascuna a www.santraimon.cat.

El tradicional concert de la Coral del Col·legi es farà enguany el 17 de febrer, a les 21h, a l’Església dels Àngels (València amb Balmes). És un acte obert i gratuït a tot el públic.

En l’àmbit esportiu el quadrangular de futbol entre jutges, periodistes, inspectors d’hisenda i advocats se celebrarà el 16 de febrer a la Ciutat Esportiva de FC Barcelona, de les 10 a 14h.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *