Èxit de participació ciutadana al ‘Mercat Solidari’ organitzat per l’ICAB

Redacció.

Més de 200 persones han assistit al Mercat Solidari, que es va instal·lar al Col·legi de l’Advocacia de Barcelona (ICAB) i que va permetre a una vintena d’entitats i ONG facilitar informació a la ciutadania dels projectes que duen a terme així com recaptar fons a partir de la venda dels  diferents productes exposats.

Així per exemple, la Fundació Degà Ignasi de Gispert, de la qual el Col·legi de l’Advocacia de Barcelona és un dels seus patrons fundadors, va poder explicar als visitants que té com a funció donar suport a advocats/des que bé per malaltia o altres circumstàncies requereixen d’ajuda en diferents àmbits. En aquesta ocasió va recaptar fons a partir de la venda d’ampolles de cava.

MercatSolidariIMG_9992

Aquesta iniciativa solidària de l’ICAB s’emmarca dins els actes commemoratius de Sant Raimon de Penyfort, patró de l’advocacia barcelonina. En aquesta ocasió el Col·legi havia ampliat el seu horari per tal que el màxim nombre de persones poguessin visitar el Mercat. Igualment i amb l’objectiu de fomentar l’adquisició de productes, poc abans de tancar la IV edició d’aquest Mercat el Col·legi va sortejar 3 xecs regal del centre comercial Diagonal-Mar per valor de 100 cadascun  i dues invitacions dobles de l’espectacle Shen Yun Performing Arts, que es realitzarà els dies 24 i 25 d’abril al Liceu.

Les ONG participants de la IV edició del Mercat Solidari han estat:

Associació Marc Palmés – Nens de Katana; Fundació Cuidam (un programa de l’Hospital Sant Joan de Déu); Associació Estel Tàpia; Associació Projecte Nana; Organización internacional Aldeas Infantiles SOS de Cataluña; Creu Roja;Fundació Juan Bonal; Fundació catalana per a la paràlisi cerebral;Fundación Infantil por la protección familiar; Mans Unides; Sonrisas de Bombay; Fundació Miguel Gil Moreno; Fundació Guné; Fundació Degà Ignasi de Gispert; Asociación de la enfermedad de DENT; Associació B-Polemic; Associació contra l’anorèxia i la bulímia; Fundació Altarriba; Asociación de Oncología Integrativa; Comissió per a la cooperació i el desenvolupament (0,7) de l’ICAB; Fundació TALITA; QS Más que Salud; Associació Cat Sya; AcidH. Integració i desenvolupament. Intel·ligència límit; Fundació Amics de la gent gran.

La realització del Mercat Solidari és una més de les accions de responsabilitat social corporativa que realitza el Col·legi de l’Advocacia de Barcelona. Cal recordar que l’ICAB participa i destina fons a diferents activitats solidàries. Així per exemple, cada any dóna el 0,7 del seu pressupost a projectes de caire jurídic que es realitzen en països empobrits o en vies de desenvolupament. L’ICAB té un conveni amb l’Institut Català d’Oncologia (ICO) arran del qual advocats voluntaris del Col·legi ofereixen assessorament previ a malalts oncològics. També participa periòdicament en les campanyes de donació de sang de Creu Roja i de recollida de menjar per al Banc d’Aliments, amb la compra de caramels softfruit de la Fundació ‘Càncer y Vida’ i amb La Marató de TV3. 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *